Знаете ли от какви болести сте застрашени, според зодията си?

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Зодиакалните знаци показват от какви болести сме застрашени, според това какво влияние имат планетите при раждането ни.

Не е зле да знаем слабите места в организма си, за да се предпазим от сериозно заболяване или да прилагаме адекватно лечение.

Овен – очи, глава и мозък

Управляващата планета Марс при овните се занимава с главата, поради което те са аналитични и внимателни по природа. Да внимават с главоболие, зъбни проблеми, да не си претоварват мозъка и да не преуморяват очите.

Телец – шията, гърлото, ушите, носа

Венера управлява Телец и контролира гърлото и щитовидната жлеза. Пазете се от възпаление на сливиците, ушни инфекции, проблеми с щитовидната жлеза.

Близнаци – белите дробове

Близнаците се управляват от Меркурий и при тях той се занимава с дихателната система. Това оставя тези от вас, които са в този знак, с хронична кашлица, простуда, бронхит и тендинит.

Рак – стомах и храносмилателна система

Влиянието на Луната може да довете до лошо храносмилане, чревни болести и киселинен рефлукс.

Лъв – сърце и кръвоносна система

Слънцето влияе на вашето сърце, кръвоносна система и гръбначен стълб.  По принцип вие сте здрави хора, защото умеете да се грижите за себе си. Трябва много да внимават само пушачите и тези, които прекаляват с алкохола.

Дева – храносмилателния тракт и червата

Планетата Меркурий в този знак се фокусира върху храносмилането. Ако не започнете да се храните здравословно, ще натрупате наднормено тегло и ще разболеете сърцето си.

Везни – бъбреци и пикочен мехур

Венера има юрисдикция над Везни и контролира бъбреците и пикочния межур. Не се поддавайте много на стреса, тъй като може да си навлечете доста болести.

Скорпион – гениталии, бъбреци и щитовидна жлеза

Управляващата планета Плутон влияе на техните полови органи, както и на отделителната система – бъбреци и пикочен мехур. Потенциалните проблеми включват болезнена или нередовна менструация, цистит или ендокринни проблеми. Тези хора не обичат да се лекуват и е много трудно да се грижите за тях. Трябва да осъзнаят важността на здравето си.

Стрелец – стави и черен дроб

Благодарение на господството на Юпитер, здравословните проблеми при стрелците варират от гръбначни заболявания през ревматизъм, проблеми със седалищния нерв и черния дроб. Но те имат свръхестествени способности за възстановяване и много силен дух.

Козирог – кости и гръбначен стълб

Тук Сатурн наблюдава скелета, зъбите и ставите и по-специално коленете. Козирозите са амбициозни и решителни, но понякога проявяват инат и не се лекуват навреме. Възможни проблеми – болки в коляното, артрит, остеопороза.

Водолей – ръце и крака

Уран е отговорен за здравето на водолеите. Астролозите смятат, че техния бърз темп на живот ще им донесе проблеми като артрит, подути крайници, разширени вени, астма, както и други алергични реакции.

Риби – нерви

Ултрачувствителните риби се управляват от техните мечти и от Нептун, който контролира лимфната система и краката. Те са изложени на риск от разочарования, защото са много идеалистични. Това отслабва имунната система и ги прави уязвими на редица заболявания.