Топ 10 на най-харесваните холивудски актриси!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Много холивудски актриси са световно известни със своя талант, с добрия си външен вид, богатство и изключителни способности.

Доста от тях са успели да си проправят път в сърцата на стотици милиони зрители и са оставили незаличимо впечатление. Тук са изброени 10 такива наистина впечатляващи холивудски актриси. Вижте ги.

1. Мерил Стрийп

Една от най-големите живи легенди на Холивуд, Мерил Стрийп е изиграла много и разнообразни роли. Тя е номинирана 17 пъти за наградата Оскар и го е печелила 3 пъти – за най-добра поддържаща женска роля 1979 г „Крамер срещу Крамер”, за най-добра женска роля 1982 г. „Изборът на Софи” и 2011 г. „Желязната лейди”, където играе ролята на Маргарет Тачър. Има 8 награди Златен глобус. Тя е най-харесваната, най-талантливата и най-уважаваната актриса на всички времена.

2. Кейт Уинслет

Талантливата британска актриса започва да се снима в телевизионни сериали. Нейната най-популярна роля е в „Титаник” – 1997 г., за която е номинирана за Оскар за най-добра женска роля и Златен глобус за най-добра актриса в драматичен филм. Доказателство за нейните изящни актьорски умения са 6 номинации за Оскар, една победа за най-добра актриса – 2008 г. „Четецът”, 3 награди Златен глобус и 2 награди на БАФТА.

3. Анджелина Джоли

Една от най-високо платените актриси в Холивуд, Анджелина Джоли се оказа с многостранен талант в актьорското майсторство и режисурата. Играе Олимпия в „Александър”, Лара Крофт в „Люлката на живота”, Лиса Роу в „Луди години” – за този филм получава Оскар за поддържаща женска роля. Участва в много международни благотворителни проекти, съпруга е на Брад Пит и често се появява в списъци на „най-красивите жени” в света.

4. Джулия Робъртс

„Хубава жена“ я изстреля към зенита на успеха й. Носителка е на Оскар за най-добра женска роля във филма „Ерин Брокович“, 2000 г. Наистина хубавата жена Джулия присъства в класацията „50-те най-красиви личности в света“ на списание „Пийпъл“ 12 пъти. Тя е една от най-високоплатените актриси в Холивуд и заема първо място в списъка през 2005 и 2006. Страхотни филми, в които участва: „Врагът в моето легло”, „Теория на конспирацията”, „Усмивката на Мона Лиза” и много други.

5. Дженифър Анистън

Анистън е синоним на Рейчъл Грийн, ролята която й приляга до съвършенство в супер хитовата американска телевизионна поредица „Приятели“, за която получава наградите Златен глобус и Еми за най-добра актриса в комедиен сериал.  Тя има голям успех няколко пъти през нейната кариера като актриса, продуцент и режисьор. Нарежда се на трето място като най-високо платена актриса за 2011 г.

Очаквайте продължението…а междувременно пишете в коментарната рубрика вашето мнение и вашите предложения за най-харесвани холивудски актриси.