БАСТА в офис на любовницата на Миро Найденов

2
Добави коментар
mignews
mignews

Сред учредителите на партията бе и ексшефът на Агенцията по храните в Пловдив Светозар Василев

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е наел апартамента, в който е регистрирана партията БАСТА, от акционерно дружество с управител Кристина Спасова, бившият служител на отдел връзки с обществеността на Министерството на земеделието по времето на Мирослав Найденов.

Това обясниха Емил Димитров и земеделският министър в кабинета на ГЕРБ Мирослав Найденов на пресконференция след учредителното събрание на БАСТА днес в отговор на журналистически въпрос дали апартаментът, в който е регистрирана партията, е собственост на Спасова.

Става дума за апартамент в офис сграда на бул. „България“ 86А в София. В него не може да се живее и го казвам, за да няма спекулации, защото преди време се говореше, че там едва ли не живеем заедно със Спасова, уточни Мирослав Найденов. По думите му офисът е бил обект на задълбочена прокурорска и данъчна ревизия, не са открити нарушения, има съответните данъчни актове и прокурорско решение. Димитров пък увери, че има сключен договор за наем. Сега, след като БАСТА съществува официално, ще се търси по-голямо помещение.

Кристина Спасова стана известна, след като спечели проект да създаде фейсбук страницата на Министерството на земеделието. След това името й беше замесено и в скандала с разпространените записи на разговор между Найденов, Бойко Борисов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов, в който те обсъждат, че тя е жената до бившия министър на земеделието.

Сред учредителите на новата партия е един от най-видните представители на кръга „ирландско месо“ Светозар Василев, забеляза репортер на Mignews.info в зала 3 на НДК. Той е сред основните организатори на учредителният конгрес на БАСТА и е осигурил транспорта за делегатите от Южна България.

Светозар Василев е бивш шеф на Агенцията по храните в Пловдив и близък приятел и бизнес партньор на Мирослав Найденов. В Пловдив се намира най-голямата лаборатория за анализ на храни, която се ръководи от него. В встъпването на новото правителство, той се “оттегли” от поста по лични причини, като остави след себе си д-р Теодора Севова, с която са в много близки отношения и има бизнес със съпруга й. Тя пък „препоръчва“ на производителите на храни от Южна България да ги изследват в лабораторията на Василев.

През 2008 г. Василев бе уволнен от РВМС след скандала със старото ирландско месо, в който главен герой бе Мирослав Найденов.