За всички къмпинг мераклии

43
Добави коментар

юни 12th, 2009 от Ганчев

Не малък е броят на почиващите у нас, които предпочитат да изкарат почивката си в някой къмпинг на българското Черноморие. И тази година не прави изключение като редица си задават въпроса, подобрени ли са условията в местата за къмпинг и колко би им струвала подобна почивка. Не особено обнадеждаващ обаче е отговорът на този въпрос.

За поредна година ремонтни дейности по къмпингите няма, а разрухата изглежда по-голяма от всякога. Един от най-обичаните от българите къмпинг Веселие вече е в съседство с огромна сграда, която  ще предлага хотелска и жилищна част. Още по време на строежа и миналата година се разрази скандал и голяма част от почиващите на палатка бяха изгонени от инвеститорите. Сценарият се очаква да се повтори и тази година.

Останалите два съседни къмпинга Смокини и Каваци няма да предложат на летовниците нито една нова баня и тоалетна. Бунгалата са си все същите, а местата за палатки не са облагородени. На плажната ивица все още няма чадъри, а заведенията не работят. Със сигурност и тази година палатки ще се разпъват на паркинга между автомобили, огнища и боклуци.

Промени ще има в района на Царево, които ще въведат ред в разполагането на палатки и каравани. След миналогодишната инвазия на младежи от Чехия, Австрия, Франция, Словакия, Белгия и Румъния, които битуваха край с.Варвара в частни земеделски имоти от природен парк Странджа, тези мерки бяха наложени. Последиците от инвазията бяха замърсяване на района, вдигане на невъобразим шум, който смути спокойствието и съня на жителите на Царево и Варвара. Разследване на органите на реда тогава показа, че туристите са се организирали в интернет и са пристигнали на Южното Черноморие, без да уведомят никого, че планират да се веселят на открито седмици наред.

Едно от малкото останали райски места за къмпинг мераклиите в България е къмпинг „Делфин“. Той се намира на 2 км от Ахтопол и разполага с бунгала и борова горичка, в която могат да се разпъват палатки на сянка. Разбира се битовите условия не са на високо ниво като липсва и топла вода, но сякаш близостта до морето и гората компенсира.

Написано в Летен туризъм | 6 Коментари »