Съкровищница в гардероба на баба

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Многократно сме чували твърдението, че през няколко, може би десетки, години модните тенденции започват да се повтарят. Или казано по друг начин, новото е добре забравено старо.

Всъщност рядко дизайнерите повтарят съвсем буквално някоя отминала модна вълна. Повечето я претворяват чрез своите виждания, добавяйки своя отпечатък.

Но има тенденции, които остават непомръднати от новите хрумвания. Те обединяват акценти, които, колкото и време да отмине, си остават същите.

Помните ли как, като малки, обичахте да разглеждате „съкровищата” в дома на баба? Сигурно сте преравяли куп шкафове, търсейки интересни находки.

Днес, години по-късно, отново можете да бъдете откриватели на същото място. Но този път на дрехи и аксесоари, които не са загубили и сантиметър от актуалността си. Старите гардероби могат да се окажат безплатен нов бутик.

Принтове Роклите с принтове са като емблема на средата на миналия век. Женствените кройки и пъстрите мотиви отличават облеклата от този период, а днес им придават деликатна ретро нотка.

Класика Има елементи, които никога няма да излязат от мода. Вечната черно-бяла комбинация, елегантният силует и изчистената кройка са само част от тях. Миналата година видяхме завръщането на пеплума, а А-образните поли и тези от типа „молив“ никога не са си тръгвали.

Сексапил Високите талии и късите топове също направиха неочаквано завръщане. Деликатната голота, която придават, подчертава сексапила до краен предел, без да залага на пошлост.

Чанти Модерните напоследък клъчове са имали свой еквивалент и преди десетки години. Големите и малки кожени пликове са били стилен и предпочитан аксесоар, точно както се случва и в наши дни.

По-големите чанти също не бива да бъдат забравяни. Дали кожени, или с интересен, ръчно изработен принт, изборът е ваш.

Аксесоари Ето, че дойде време и за любимата ни част. Бижутерните кутии са истински съкровищници, при това съвсем буквално. Днес винтидж елементите са често предпочитани, затова какво по-хубаво да се снабдим с такива директно от първоизточника.

Ако искате да продължаваме да откриваме заедно интересни модни вдъхновения, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!