„България без цензура“ в защита на майките

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Пълна амнистия за неправомерно начислените от НОИ майчински ще поиска юридическият екип на предаването „България без цензура“. Казусът е от 2010 г., когато майките са записвали децата си в ясла, след което се оказва, че нямат право на майчинство, ако не са се върнали на работа. Така над 15 хил. майки в цялата страна са с начислени майчински от НОИ, които трябва да връщат. Майките са подавали многократно жалби, пращали са писма до президента, но за момента казусът им не е разрешен.

Един от юрисконсултите на турнето „България без цензура“ Десислава Балабанова определи идеята, която се е родила по време на турнето – българските майки да влязат в Европарламента, като прекрасна инициатива. Всяка майка, която отговаря на критериите да бъде евродепутат, може да се включи в кампанията, обясни тя и посочи, че платформата в интернет ще бъде насочена директно към тях.

Днес, 24 септември, екипът на „България без цензура“ е в Пловдив. „Юридическата шатра е разпъната и разясняваме всички основни, граждански права на жителите на Пловдив“, обясни още Десислава Балабанова. Идеята е да се подпомогнат гражданите в разширяване на техните знания и тяхната правна култура, допълни юристконсултът.