Рекордьорът на дълго бягане Васил Николов превзе и Босненските пирамиди

12
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Роден е през 1951 г. в Свищов, като в последните 36 години живее в Димитровград. Много са заниманията, на които той е страстно отдаден. Спортист, изследовател, търсач, последовател на Норбеков и Хосе Силва, масажист, лечител… Участвал е в десетки класически маратони в страната и в няколко престижни международни маратони. Бягал е на 4 континента, в над 30 държави. Вече 23 години той държи рекорда в Хасковска област по дълго бягане, поставен на стадион през нощта – 107 км. Интересите му се разпростират от квантова физика и икономически науки до анатомия, източна медицина и езотерика. Въпросите, от които живо се интересува, са далеч от материалното и битовизма – историята на развиващата се Вселена, произходът на цивилизацията, появата на човека и смисълът да сме на тази земя. Лекува шипове и други физиологични неразположения с изготвения от него билков препарат „Брей за мазане”, създаден от народния лечител Димо Манолов, ученик на световноизвестната Джуна.

– Г-н Николов, вие сте изявен спортист, какво ви тласна към екзотичните дестинации?
– Да, така е! Отдаден съм на маратона, но през голяма част от съзнателния си живот съм бил изследовател и търсач. Бил съм на такива екзотични места като Бразилия, Индия, Китай, Тунис, Египет, Израел, откъдето се върнах като хаджия. Но ако ме питате кое е най-сакралното място, на което съм бил – без колебание бих отговорил: египетските пирамиди на платото Гиза и по-конкретно Камерата на Царя в Хеопсовата пирамида. Имах щастието да съм от малцината българи, влизали в едно от най-сакралните места на планетата. В това неголямо помещение са били Христос, Йоан Кръстител, Соломон, Елена Блаватска, Александър Македонски, Наполеон, фараони, жреци…

– Наскоро посетихте и Босненските пирамиди?
– За пирамидите в Босна научих неотдавна и след като бях поканен да участвам в 3-тата експедиция до там, изобщо не се колебах. Да, експедиция, а не екскурзия, както акцентува пътуването нашият водач Асен Асенов – Хермес. Този тур се проведе от 22 до 26 май 2013 г. Гости-лектори с нас бяха Христо и Галя Маджарови – езотерици, посветени в много тайни знания на древните школи, окултни движения и Богомилското учение…

– Кое ви накара да инвестирате в такова пътуване?
– Как какво, искам да знам колкото се може повече. По време на самата експедиция имахме удоволствието да бъдем информирани във възможно най-големи подробности по откриването, изследването и нелеката съдба на откривателя, сблъскал се с всевъзможни пречки по доказването, че тези феномени са именно пирамиди, а не природни феномени.

– Казвате, че тези пирамиди нямат нищо общо с мъртвите тела?
– Това, което знаем за пирамидите, е погрешно, те не са само в Египет, има ги на шест континента. Историята ни не е само 8 хиляди годишна. Босненските пирамиди са на повече от 25 хиляди години. Така че се налага да променим учебниците и книгите по история. Да, истина е – пирамидите нямат нищо общо с мъртвите тела. Независимо дали са за крале или фараони, те са за живите, не за мъртвите. Те действат като енергийни машини, на 4,5 метра има електромагнитни полета и са работили като такива десетки хиляди години. Направила ги е много по-развита цивилизация от нашата, познавали са планетата много по-добре от нас.

През последните 20 години от Япония до Турция, през Перу и Тенерифе, се откриват пирамиди, някои от тези структури са по-стари от египетските

Както ви казах, аз участвах в третата група българи, посетили Босненските пирамиди. Пристигнахме в Сараево по обяд, след един нощен преход. Знаем вече, че градът крие богата и интересна история. Бил е средновековната столица на Босна и включва останки от множество илирийски, романски и неолитни наследства. В този град на всяка крачка има сгради, продупчени като решето от шрапнелите на войната. Едва дочакали утрото, потегляме към хълма. Спираме в подножието и се изкачваме пеш до входа. Раздават ни каски за глава и ни предупреждават да вървим в група. Влизаме с вълнение и малко страх, но навсякъде е осветено.

Галериите ни водят все по-навътре и по-навътре. Забелязват се най-малко два културни слоя: този на древните загадъчни строители на лабиринта и на цивилизация, която преди 5000 години е затрупала тунелите и залите с ронлив едрочакълест материал. Подпорите са от дърво, защото металът би променил геомагнитното равновесие в тези странни по излъчване тунели. Нашият водач върви пред нас с мощно фенерче и ни разказва, че след построяването на Пирамидата на слънцето, с няколко хилядолетия разлика по-късно, друга цивилизация нарочно е затрупвала входовете към центъра с рехав материал от близката река.

– С каква цел са искали да скрият от човечеството сърцевината на пирамидата?
– Това остава една от най-големите загадки! Както и това, че дълбоко под земята въздухът е кристално чист. Диша се леко и с пълни гърди. Оказа се, че не е случайно! Под пирамидата са намерени три подземни камери и малко синьо езеро с ниво на йонизация, 43 пъти по-висока, отколкото е средното ниво на йони извън това място. Това може да означава, че тези съоръжения са се използвали като „лечебни стаи“. В лабиринта не съществува отрицателно излъчване от космическа енергия – мрежи на Хартман, Кириев и Шнайдер, от природна енергия или отрицателна енергия от подземните водни течения, защото те са неутрализирани по непознат за човечеството начин с огромни обли камъни.

Това прави лабиринта едно от най-сигурните места на планетата, способно не само да защити здравето на човека, но и да възстанови неговото физическо тяло

Концентрацията на отрицателни йони очиства атмосферата от бактерии и вируси и това обяснява благотворното влияние на тунела върху нашето усещане за лекота и свежест. Продължаваме все по-удивени навътре сред хилядолетните тунели. Стигаме до огромен странен камък. Гидът ни кара да застанем в кръг и да си сложим ръцете върху камъка. Притихваме и чакаме. След минута усещаме, че по ръцете ни тече сякаш слаб ток и те стават последователно горещи и студени. Този около три метра дълъг и почти елипсовиден, меко загладен камък прилича на огромно бобово зърно. Камъкът е от два пласта и виждаме тънка разделителна линия да минава по средата. Радиокарбоновите анализи, георадарните и термалните изследвания от различни лаборатории в света доказват уникалния строеж на този камък и подсказват неговото изключително предназначение точно тук, на това място от вътрешността на пирамидата. Той е поставен точно където дълбоко отдолу се пресичат две огромни и силни реки, доказани с прецизна апаратура. Тяхното мощно течение и особено срещата им поражда гигантско геомагнитно разрушително поле, което долната страна на камъка поема и трансформира в съвсем други вибрации. Само веднъж са премествали камък от една галерия и моментално се е получило наводнение, което и до днес никой не може да отводни! Оттогава не се мести нищо! Излизаме замаяни от досега с все още непознато за повечето хора чудо на планетата.

– В този комплекс, доколкото е известно, се намира и т.нар. Пирамида на Слънцето?
– Тази пирамида е най-голямата каменна постройка с формата на Земята. Тя е висока цели 220 метра и страна на основата към 360 м. Стръмни дървени стълби водят към един от важните елементи в разкритията на Османагич. Тук при разкопки екипът му открива, че под пласт трева и пръст хълмът е облицован с масивни каменни плочи – според него – обработвани и положени от човешка ръка. След слизане от Пирамидата на Слънцето част от групата се изкатерихме и по Пирамидата на Луната.

– Какво казва историята за тези пирамиди?
– Според професор Османагич тези пирамидални структури са с хиляди години по-стари от египетските пирамиди. При направена термична снимка на региона от Космоса се вижда, че въпросните хълмове-пирамиди изстиват вечерно време много по-бързо от съседните масиви, което е признак, че са изкуствени структури.

Босненската Пирамида на Луната е висока 190 м и е втората по големина постройка в босненската Долина на пирамидите
Заедно с пирамидите на Слънцето и Дракона те образуват перфектен равностранен триъгълник. Анализът на материалите, използвани за градежа на пирамидите, е направен от 5 независими института и показва, че те са изградени от висококачествен цимент, произведен от хора. Това откритие би трябвало да опровергае скептичните твърдения за автентичността на тези пирамиди. Върху изясняването на това кой и как ги е построил, работи екип от над 200 учени от цял свят, които изследват не само материалите, от които са построени, но и енергията, която генерират. Сега, през 2013 г., са открити нови археологически доказателства, които доказват, че пирамидите са построени с помощта на прецизна древна инженерна наука.

Тодорка НИКОЛОВА, Димитровград