5 неочаквани приложения на лака за нокти

1
Добави коментар
kufeiko
kufeiko

Всички обичаме хубавия маникюр и красивите малки шишенца с лак за нокти. Но замисляли ли сте се какви други хитроумни приложения може да има той? Предлагаме ви 5 нетрадиционни начина да оползотворите лака си за нокти:

1. Организирайте ключовете си: това приложение е полезно за тези от вас, които имат купчина различни ключове на своя ключодържател и искат лесно да ги отличават един от друг. Оцветете горната част на всеки ключ с различен цвят лак като можете да развихрите въображението си – например червено за ключа от къщи, лилаво за ключа от пощенската кутия, розово за ключа от дома на любимия и т.н. Ако сте настроени експериментаторски можете да използвате и глитърни лакове за по-драматичен ефект.

2. Загладете острите ръбове и трески: мисля че всички сме съгласни, че треските са изключително досадни, а понякога могат да бъдат и много болезнени. Трудно се премахват, ако се забият в ръцете ни, а могат и да разкъсат любимата ни блуза например. Решението е лесно: минете с прозрачен лак върху ъглите на мебелите, покрай които най-често минавате и закачате дрехите си. Същият трик можете да прикложите и върху дървените си закачалки, ако отделят трески и закачат дрехите ви.

3. Предотвратете потъмняването: колкото и да обичаме бижутата, голяма част от тях потъмняват грозно само след няколко носения. Този трик може да се прилага за всякаква по-евтина бижутерия. Просто нанесете един тънък пласт прозрачен лак от вътрешната страна на вашия пръстен и готово – няма потъмняване или досадни зелени следи по пръстите ви!

4. Овладейте бримките по чорапите: това е доста разпространен похват – дори вече да има досадна бримка върху любимите ви чорапи, няма място за безпокойство. Тя може да бъде спряна веднага само с мъничка капчица лак. Можете да приложите този трик спокойно и при дрехите, които имат нужда.

5. Залепете пликовете: спестете си облизването на горчивото лепило по ръба на пликовете за писма и ги запечатайте със слой прозрачен лак. Този неочакван начин за използване на лака за нокти е особено полезен, ако изпращате покани по пощата и ви се налага да запечатате цяла купчина пликове наведнъж.