Петък – ден на майстора. Bullshit Bingo

6
Добави коментар
mikeramm
mikeramm

В живота ни напоследък постоянно нахлуват все нови и нови термини и изрази, голяма част от които не разбираме, а някои стават изключително модерни сред мениджъри и журналисти и така се изтъркват от прекомерна употреба, че напълно загубват смисъла си.

Това с особена сила важи в корпоративните среди, където малки и големи началници употребяват изрази-клишета, измислени и наложени от пресата, че сами не осъзнават колко безсмислена става речта им.

За да освежат атмосферата по време на скучните и безсмислени заседания, на които често се налага да присъстваме, изобретателни колеги са измислили офис-играта Bullshit Bingo. Правилата са изключително прости.

Първо си отпечатвате бинго карти, изписани с безсмислени фрази, често повтаряни от бездарни мениджъри. Думите и изразите са на английски и включват:

Think Outside the Box
Ball Park
Customer Oriented
Paradigm Shift
Win-win
Wow Factor
Walk the Talk
Big Picture
Mission Critical
Total Cost of Ownership (TCO)
24/7
Best of Breed
On The Same Page

и много други. Разбира се, не е проблем да се измисли подобна игра и на български.

След като сте разпечатали картите, си стоите мирно и кротко на събранието, на което сте повикани. Всеки път, когато чуете една от думите, изписани на карата, я отбелязвате с фулмастер. Когато получите линия от 5 отбелязани кутийки по хоризонтала, вертикала или по диагонала, станете и извикайте високо “Bullshit!”.

Ако не ви уволнят, ще бъде много забавно.

Забележка: при всяко презареждане на страницата, се появяват различни думи, така че в играта могат да участват много хора.

Приятен уикенд!

Гласувайте за тази статия в Svejo.net:

Посетете курса по основи на управлението на софтуерни проекти, който ще се проведе на 13.03.2008 г. в София. Повече информация за него можете да намерите в блога PM Stories, в блога Спри и помисли! и на официалния сайт на RammSoft.

Ако харесвате статиите в този блог и се интересувате от тематиката, която разглеждаме, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за нашия бюлетин чрез RSS feed или по имейл.