Идеи за спа атмосфера у дома

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Понякога времето така и не стига за една кратка ваканция в уютен спа хотел. Релакс, ароматерапия, водни масажи – всичко това може да пренесете и вкъщи. Предлагаме ви няколко идеи за спа атмосфера у дома.

Всеизвестната поговорка за планината и Мохамед важи напълно в този случай. След като не може да отделите няколко дни за почивка в спа хотел, тогава създайте си условия за спа процедури у дома, като започнете с оборудването.

Потърсете подходяща козметика, необходима за провеждането на процедурите – душ гелове, лосиони за тяло, масажно олио, масажираща ръкавица, термална маска за лицето. Изберете ухание, което ви успокоява, и купете ароматни свещи или пръчици, с помощта на които да ароматизирате стаята. В помощ за спа процедури у дома могат да са ви и някои уреди като ваничка за крака и масажори с различни приставки. За повече удобство дръжте всички спа пособия в голям панер или кошница заедно с чисти кърпи.

Изберете стая, в която да провеждате спа процедурите. Обикновено повечето хора избират банята, защото някои процедури изискват подобни условия или защото свързват помещението с пречистване, спокойствие, релакс. Други предпочитат спалнята, защото там се отпускат по-лесно.

Декорирайте с неутрални цветове, за да не натоварвате нервната система. Заложете на приглушено осветление и умерена стайна температура. Сред фаворитите на спа декора са каменният интериор, мозайката и мебелите от естествени материали.

Забранени за спа помещението остават телевизорът и компютърът, защото отнемат енергията и вниманието ви. Позволено е, и дори желателно, да си пуснете тиха музика, която да ви помогне да забравите ежедневието – най-предпочитани за тази цел са звуците от природата.

А ето и 3 идеи за спа процедури у дома

Воден масаж – освен, че вече се предлагат душ кабини с хидромасажни функции, на пазара може да откриете и слушалки за душ, които регулират водния поток и обливат тялото с топла вода, като в същото време го масажират с помощта на водната струя. Аква масажът се отразява добре на кожата, бори се с целулита, подобрява кръвообращението и има ободряващ ефект.

Млечна баня – Силата на млякото като продукт със здравословен и разкрасяващ ефект е известна от древността.Млечните бани са били запазена марка на Клеопатра, а днес спокойно може да се възползвате от магията им и в домашни условия. За целта във вана с топла вода сипете 2с.л. мед, 200мл мляко, 2с.л. морска сол и няколко капки розово масло.

Спа процедура за стъпалата – във ваничка за крака, напълнена предварително с топла вода, добавете 3с.л. соли за вана, 1с.л. морска сол и увити в тензух или друг пропусклив плат листа от лавандула. Накиснете стъпалата за около 15-20мин., като през това време на два пъти трябва да долеете топла вода. След това извадете стъпалата, масажирайте ги с ексфолиант от 1ч.л. лавандулово масло и кафява захар (колкото поеме) и изплакнете. Желателно е веднага след подсушаване да обуете термочорапи, за да запазите краката топли и кожата гладка.

Вижте също:Ароматерапия – здраве за духа и тялотоАроматерапия – наслада за сетивата

25.09.2013/ Христина Спасова