Конкурс „Лукс и изкуство, родени от боклука“

1
Добави коментар
pgp

По време на националната фаза на конкурса училища, еко-организации, културни асоциации и дори отделни физически лица ще могат да представят предмети, изработени от отпадъчни материали. Предметите могат да са свързани с бита и ежедневието, могат да имат за цел декорация или създаване на удобства. Всеки предмет, участник в конкурса, следва да бъде представен с кратко описание, снимки (до 3 бр.) и да бъде съпроводен от информация (вкл. данни за контакт) за неговия/те създател/и.

Участниците в конкурса ще имат възможност да представят своите кандидатури на специално изработена за целта facebook страница до 30 септември 2013г., когато стената на страницата ще бъде заключена за повече нови публикациии. За всеки участващ предмет ще може да се гласува с „харесване” от момента на неговото публикуване онлайн до 24:00 на 11 октомври 2013г., когато националният организатор – Зинев Арт Технологии ЕООД – ще провери събраните гласове и ще излъчи оценения като най-интересен и харесван предмет, за национален победител и съответно за представяне по време на Международния конкурс в Килкис, Гърция.

Резултатите ще бъдат обявени на следващия ден и националният организатор ще се свърже с победителя, за уточняване на получаването на предмета победител. Наградата за националния победител ще бъде представяне на творбата в Гърция, онлайн промоция на сайта на проекта и сайта на Зинев Арт Технологии ЕООД и материална награда, включваща сувенири и типични продукти от хранително-вкусовата промишленост от страните партньори – Гърция, Литва, Италия, България и Турция. Материалната награда ще бъде предоставена след приключването на международния конкурс, в рамките на месец ноември 2013г.

Международният конкурс Той е предложен да се състои в рамките на 2 дни – 29-30 октомври 2013г. – във възстановена сграда на гръцко-австрийски склад за тютюн от 20-ти век. Националните партньори ще отговарят за придвижването, излагането и съхранението на продуктите, които са национални победители и съответно участници в международното състезание. Преди провеждането на конкурса, всеки партньор ще трябва да изпрати снимки и кратко представяне на продукта национален победител за целите на изготвянето на каталог.

Наградата за победителя в международния конкурс предстои да бъде определена от международното партньорство и ще бъде обявена на страницата във facebook, на която ще се публикуват снимки и описания на конкуриращите се предмети.

Краен срок за участие: 11 Октомври 2013

Победители

Ако сте сред печелившите, можете да ни изпратите Вашия коментар и снимка с наградата, които да публикуваме тук. За целта използвайте тази форма.