Бенатова напуска Би Ти Ви

1
Добави коментар
mignews
mignews

Миролюба Бенатова от Би Ти Ви напуска телевизията. Тя ще работи по нов проект с продуцентската компания „Телеман“, научи „Дневник“ от журналистката. Фирмата в момента прави предаванията „Дикоff“ и „Горещо“ по „Нова телевизия“.

Новината за решението на Бенатова дойде от PR отдела на Би Ти Ви. В съобщение до медиите от телевизията заявяват:“Един от най-дългогодишните и емблематични репортери на Би Ти Ви новините – Миролюба Бенатова, се разделя с телевизията, за да поеме по нов професионален път извън всекидневния поток на новините.“

В същото съобщение Бенатова заявява, че напуска Би Ти Ви, но не и журналистиката. За „Дневник“ тя уточни, че работи върху нов проект с „Телеман“, но все още е рано да се съобщават подробности за него, както и за медията, по която ще се излъчва.

„Решението ми да си тръгна от телевизията не е плод на моментни обстоятелство, а на дълго обмисляне от каква промяна имам нужда, за да продължа личния си професионален път. След 13 години в Би Ти Ви чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството – работа с по-малък екип, в проект извън новините“, обяснява Бенатова в изявлението, разпространено от Би Ти Ви.

Тя благодари на шефката на новините в телевизията Люба Ризова и на целия мениджърски екип за подкрепата и уточнява, че Би Ти Ви й е дала всичко необходимо, за да се развие и утвърди като телевизионен журналист.

От ръководството на телевизията също изказват благодарност за работата на Бенатова и уточняват, че тя е един от най-награждаваните разследващи репортери в Би Ти Ви, носител е на наградата „Репортер на десетилетието на Би Ти Ви“, а през последния сезон се е представила успешно и като водещ.

През октомври 2011 г. тъкмо заради работата й като репортер личният профил на Бенатова във „Фейсбук“ беше закрит след докладване на модераторите. Това стана, след като включване на живо на Бенатова в новините при отразяването на палежите в Катуница разгневи част от зрителите на Би Ти Ви. „Аз съм насилвана и убивана с думи дни наред не защото не съм симпатична на някого (разбира се, и това има значение), а защото нарекох нещата с истинските им имена“, обясни тогава Бенатова в специално обръщение.

Преди месец водещите Анна Цолова и Виктор Николаев също напуснаха Би Ти Ви и от 9 септември са лица на сутрешния блок на „Нова телевизия“.