Какви са модните тенденции за пролетта на 2014

13
Добави коментар

Лондонската седмица на модата разкри какви са модните тенденции за следващата пролет. С две думи: асиметрия и спортно. А сега, по-подробно:

Между пролетните колекции за 2014, които бяха показани в Лондон и тези, които бяха показани в Ню Йорк, имаше няколко прилики. Едната беше откроеното влияние на спортната тематика и атлетичния силует, който доминираше в много от марките. Докато в Ню Йорк акцентът беше върху ежедневната страна на стила, то в Лондон дизайнерите се бяха съсредоточили повече върху елегантността на малко по-официалните дрехи.

David Koma например представи колекция, вдъхновена от японските бойни изкуства. Дизайнерът си представял „силна елегантна жена-воин“, от което се родили разнообразни геометрични рокли с незабавен възбуждащ ефект. Доста от предложенията му имаха силно футуристично излъчване, което се дължеше на засиленото внимание към асиметрията, смело изрязаните „прозорчета“ и обемните неопренови акценти. В първата част на ревюто преобладаваха черно-бели визии, но във втората цветовата гама се обогати с млечно бяло и наситено синьо.

Ердем Моралиоглу пък, който обикновено се фокусира върху много женствени модели, се беше гмурнал в дълбините на андрогенната визия: „Силно се интересувам от идеята едно момиче да се облича като момче, а момче – като момиче“ – обяснява той. Тази идея беше отразена в семплите силуети, асиметрията, спортните акценти и черно-белите визии, които той предложи. Едни от най-запомнящите се модели на подиума представиха рокерски якета, суетшърти, поли „прегърни ме“, рокли от тюл и декорации от щраусови пера.

Posted in Мода.

Tagged with маркови дрехи, мода, модни съвети.

– 27.09.2013