Направете си сами: Винтидж масичка

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Днешните „Направи си сам“ съвети ще ви бъдат полезни, ако имате офис, заведение, магазин, веранда или просто помещение от дома, обзаведено във винтидж стил. Или пък в някой от другите изключително модерни стилове: топъл индъстриъл, ърбън, стиймпънк. Ако не знаете за какво говорим, можете да почерпите информация, като последвате лилавите линкове.

Всички тези течения в интериорния дизайн могат да се допълнят чудесно от ниска масичка за кафе (или за списания, или просто за красота), която сами сте измайсторили от стари мебели. А може би дори от стари неща, които въобще не са били предназначени за мебели.

Вижте как става това – тук и в богатата ни галерия.

Масичка от стар куфар

Според нас това е един от най-готините варианти: ако куфарът е вече твърде стар и така или иначе е спрял да пътешества, защо да не го превърнем в тайнствена масичка? Може просто да се постави в легнало положение на пода, а може и да му се сложат крачета. Освен, че изглежда добре, има и още едно предимство – можете да си слагате вътре разни неща, като в шкаф.

Масичка като каручка

За нея се изисква повече майсторство, но пък усилията ще бъдат нищо в сравнение с чудноватата стиймпънк мебел, която ще се появи в средата на хола ви. Трябва само да се скове горната част от дъски и да намерите интересни колела с различен размер.

Масичка от палети 

Тук отново можете да използвате идеята с колелцата. А може и да наредите няколко палета един върху друг, без да ги подпирате с каквото и да било. Видът на повърхността също е въброс на избор – дали ще изберете полирания, или олющения ърбън вариант?

Маса от бъчва

Това може да бъде висока масичка, тип барче, но може да бъде и ниска мебел, отваряща се като ракла. За целта бъчвате трябва да се среже напречно и отгоре да ѝ се сложи подходящ капак. Това също може да изглежда прекрасно в хол със съответния интериор.

Масичка от врати

Още по-ексцентричен вариант, но може да изглежда невероятно, ако проявите достатъчно въображение и артистичен вкус. Разбира се, не говорим за големи врати към помещения, а за вратични като за шкаф или барачка. Не премахвайте старите ръждясали брави – именно в тях се крие чарът на това предложение!

Масичка от макара 

Това също изглежда много симпатично, нали? И не само масичката – около нея можете да наредите и подходящи столчета, само че направени от по-малки макари.

Масичка от дървени трупи

Още една интересна идея. Докато редите дървата, можете да ги залепяте едно за друго – все пак идеята трябва да е и стабилна, освен интересна. 

Масичка от старо бюро 

Едновремешните писалища също могат да изглеждат особено ефектно, превърнати в ниска масичка за кафе. Изберете старо бюро с чекмеджета и отрежете необходимата част от краката му.

Масичка от щайги или от много книги

Единственото, за което трябва да помислите при реализирането на тези идеи, е как да залепите съставните части достатъчно здраво една за друга. В случая със своеобразния „плот“ на масичката от книги, можете да поставите върху построените „крака“ тънка дъска и върху нея да наредите останалите стари издания.

„15 души в ковчега на мъртвеца“ 

Въпреки цитирания призрачен напев, масичката от сандък не ни навява зловещи мисли. Просто ни напомня старите истории за приключения и заровени съкровища. Смятаме, че би представлявала чудесно допълнение към модерния интериор с винтидж привкус.  Ако вие също смятате така и нашите съвети са ви харесали, можете да получавате такива и занапред. Трябва само да се присъедините към страницата на Jenite.bg във фейсбук!