10-те най-честни града в света

30
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 28.09.2013

Изследване с помощта на подхвърлени портфейли с малко пари и лични вещи определи най-честните градове в света. В проучването на авторитетното издание “Reader’s Digest“ са били включени 16 града, а на първо място по честност излязоха жителите на финландската столица Хелзинки, които върнаха 11 от 12 „загубени“ портфейла. На последно място в подреждането е столицата на Португалия – Лисабон, със само един върнат портфейл, и то от двойка холандски туристи. В портфейлите е имало по 30 британски лири, снимки, както и телефона на собственика. От подхвърлените 192 портфейла само половината са върнати, но резултатите се различават рязко от град в град.

Виж още: 10-те най-крадени луксозни автомобила в САЩ 10-те най-чести мъжки лъжи

Дали градът е беден или богат, няма значение за това колко хора решават да задържат парите, или не. Възрастта и полът също не са показатели за честност, защото мъже, жени, деца и пенсионери са задържали и връщали портфейли еднакво. Много са случаите и на открито присвояване. Мъж взел портфейла, погледнал в него и се качил в нова мазда. Друг мъж в Ню Йорк, веднага след като намерил портфейла, влязъл в магазин и си купил цигари. В Амстердам пък възрастен човек, след като намерил портфейла, влязъл в магазин за алкохол. Оказало се обаче, че не искал да похарчи парите за някаква бутилка, а да използва телефона, за да се обади на собственика на портфейла. Ето 10-те най-честни града в света.

1. Хелзинки (Финландия) Върнати 11 от 12 „изгубени“ портфейла 2. Мумбай (Индия) Върнати 9 от 12 3. Будапеща (Унгария) Върнати 8 от 12 3. Ню Йорк (САЩ) Върнати 8 от 12 5. Москва (Русия) Върнати 7 от 12 5. Амстердам (Нидерландия) Върнати 7 от 12 7. Берлин (Германия) Върнати 6 от 12 7. Любляна (Словения) Върнати 6 от 12 9. Лондон (Англия) Върнати 5 от 12 9. Варшава (Полша) Върнати 5 от 12

Коментари

коментар(а)