Царете на кича Баневи: Ветко е спец в кражбите

3
Добави коментар
mignews
mignews

Милионерът Ветко Арабаджиев е престъпник, който си ходи на свобода. Негов специалитет е да се сближава с хора, от които има какво да се открадне. Това обявиха скандалното милионерско семейство Евгения и Николай Баневи, за които в обществото също се твърди, че са се специализирали в кражбите на обществено имущество.

Баневи твърдят, че пловдивският олигарх им откраднал два самолета и обслужващата ги компания. Всичко станало чрез измама и се наложило да водят много дела, за да им бъде призната собствеността. Сега откраднатите самолети ги издирвали по цял свят, но Баневи се заканиха да търсят сметка на Ветко Арабаджиев дори  и чрез международен съд. Семейство Баневи твърдят, че доста отдавна Арабаджиев откраднал и Захарните заводи на покойния вече Илия Павлов.

Ултра богатото семейство за пореден път показаха публично, че са върха на кича и простотията. А те са потвърждение, че многото пари задължително не са критерий за вкус и стил. Двамата снобари отвориха за камерите на Диков своя палат в Бояна. Платна на Майстора и Светлин Русев съжителстват под един покрив с кичозната и претенциозна позлатена орнаментика по таваните, барокови мебели със златисти възглавнички и огромни осветителни тела, изработени от хиляди кристали, доставени на семейството по поръчка от Италия. Част от “екстравагантния” интериор е бял роял, на който бизнесменът изпълнява любимите си парчета на Бийтълс и Джо Кокър, а неговата съпруга му приглася, пеейки фалшиво, но претендирайки, че са големи ценители на този тип музика.

В типичния си циничен и доста просташки стил самозабравилият се милионер, тръгнал от Комсомола и закрилян от комунистическата номенклатура, обясни, че първия си милион направил като карал такси – Трабантче. А за сегашния си палат в Бояна обясни, че всъщност бил корпоративна резиденция, в която преди се ключвали сделки за стотици милиони, а сега заради кризата – само за десетки. Освен това бизнесменът подчерта, че давал работа и 30 човека, които изхранвали 30 семейства и затова не се чувства неудобно, че в тези тежки времена живее нашироко и в охолство.

Преди време милионерът обясни, че заради кризата слязъл от самолета и се качил на Майбах. Сега обаче смята, че освен че хляба трябва да е бял, трябва и хайверът да е черен.

Николай Банев си спечели името на убиец на българските предприятия, защото 90% от приватизираните от него по партийна линия производство фалираха в ръцете на “големия бизнесмен”. Държавата обаче не му потърси сметка нито за заграбеното и съсипаното, нито за измамените хора.