Runner: Дъщеричката ми е с 3 рани за 11 дена в детската градина“

15
Добави коментар
stefanhr
stefanhr

3-годишната Рая Митева започва да посещава седмичната детска градина „Горски кът“ в курорта Златни пясъци преди няколко седмици. Преди това е била в частно детско заведение в града, от което родителите й са много доволни. При преместването обаче в държавното детско заведение започват да забелязват, че момиченцето се връща с поне 3 рани в рамките на 11 дни. Първият сигнал за тях е ухапване по ръчичката, вторият – разкървавена устна, а третият – синина на челцето. Освен това таткото Иван Митев забелязва, че малката е особено гладна, жадна и непреоблечена. Според него сред персонала има кадри, които не обръщат достатъчно внимание на хлапетата и дори са груби с тях. Той лично иска да си премести детето в друга група, защото се страхува да не би някоя от госпожите да му навреди. Още повече че при последното сбиване деца са му казали как лелка посягала, а съпругата му и приятелката й отчели крясъци от страна на възпитателка, докато прибирали Рая и друго дете. За нередности с децата от същата група споделили пред семейството и други родители, но засега не искали да повдигат въпроса. Дори са чули как една баба иска да премести детето си.

Според някои причината може да е в недобросъвестен служител, а според други – в ранната възраст, недостатъчното семейно възпитание и агресията, произлизаща от примера на родителите. Съпругата на Иван твърди, че проблеми има най-много при госпожа Димитрова, която отговаря за групата на детето й.

„Във въпросния ден Рая и друго дете се сдърпаха, тя се разплака, започнах да ги успокоявам, нямаше кръв и рани по децата. Тогава майката дойде, видя, че детето й плаче, обясних й, тя беше превъзбудена, не ме изслуша. Не съм оставяла децата сами…“, гласи част от писменото обяснение на възпитателката до ръководството.

От ръководството на градината отхвърлят обвиненията.

Иван Митев, баща

Много страшни неща стават за секунди

От 2 септември детето ми е в тази детска градина. Преди това бяхме много доволни от друга частна градина, но я приеха в държавна и решихме да се преместим. Започна да се връща с рани. Казват, че с някое дете се били посдърпали. Има двама свидетели, че детето ми е било с кръв на устата. Но тогава питам аз къде са госпожите, които трябва да ги гледат?! Подал съм жалба в общината. Искам да се вземат мерки срещу агресията в детските заведения. Не може да се случва това с децата ни. В училище разбирам, че се сбиват, но още от градината ли да се нараняват?!

Да, те са деца, всичко става за секунди, но и убийствата стават за секунди, трябва ли да ги приемем за нещо нормално?! Нали за това има възпитатели, които получават заплата. Ако не им харесва, има и други професии.

Обясненията на директорката и педагозите в Petel.bg

……………………………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………….

За реклама в сайта

Главният секретар на МВР катастрофира