Рибното пристанище в Бургас вече е с нов собственик

2
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Рибното пристанище в Бургас вече е с нов собственик. Това е инвестиционното дружество CSIF. В активите на новия собственик, освен кейовете е хладилната база, както и всички сухи складове. Сделката вече е финализирана. Инвестиционните намерения са свързани с развитие на инфрастуктурата и създаване на нови работни места в Бургас.   

Акционерите са взели решение за продажбата, за да се освободят от дейностите, различни от производството търговията и преработка на риба и рибни продукти, какъвто е основният предмет на дейност на  група „Атлантик”.   

Новата насока за развитие на бизнеса на дружеството е в изграждането на първото в страната тържище за прясна и замразена риба.   Тържището ще отговаря на всички европейски и съвременни стандарти и ще се намира на територията на Бургас. Скоро започва и изграждането на базата.   

Новото тържище e естествено продължене и в синхрон с общинския проект за рибарско пристанище в Сарафово.  То ще предлага много услуги на едно място за улеснение както на едрите  търговци така и на крайните потребители. Всички те ще получават стоката си от първа ръка на атрактивна цена.