Изпитани домашни рецепти против бръчки

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Рекламната индустрия всеки ден ни залива с информация за нови продукти, които са „единственото доказано средство против бръчки”. Е, скъпите мазила от телевизията може и наистина да са ефективни, но ние знаем за няколко средства, които имат много по-изразено „anti-age“ действие. При това са напълно натурални. Ето и кои са те.

Папая и мляко

Разрежете един плод папая на малки парчета и старателно почистете семчиците. Сложете оранжевите резенчета в блендер, заедно с малко прясно мляко. Нанасяйте получената маска два пъти седмично за по 20-30 минути. Още след първата употреба ще забележите, че бръчките са станали много по-незабележими, а кожата е изключително гладка и сияйна, благодарение на съдържащите се в папаята ензими и алфа-хидрокси киселини.

Кокосово масло

Може да го използвате директно върху лицето като нощен крем, както и да го добавяте в готовите и домашните си маски. Кокосовото масло е изключително богато на ценни антиоксиданти и има свойството буквално да изглажда бръчките и неравностите по кожата.

Червено цвекло и моркови

Смесете по 1 с.л. сок от червено цвекло и сок от моркови и нанесете получения лосион върху лицето. След 15 минути отмийте старателно с топла вода. Благодарение на ценните витамини, съдържащи се в тези зеленчуци, ще почувствате кожата си осезаемо по-свежа, стегната и сияеща.

Ако тази статия ви е била интересна и искате да научавате още съвети за домашна козметика, присъединете се към Jenite във Facebook!