Частични местни избори се проведоха в 7 населени места в страната

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

С укази на президента Росен Плевнелиев се проведоха частични местни избори са за кмет на кметство Хлябово, община Тополовград, област Хасково; за кмет на кметство Царимир, община Съединение, област Пловдив; за кмет на община Белене, област Плевен; за кмет на община Гърмен, област Благоевград; за кмет на кметство Шишманово, община Харманли, област Хасково; за кмет на община Трън, област Перник; за кмет на кметство Селча, община Девин, област Смолян.

Изборите в Гърмен

В община Гърмен частичните избори бяха насрочени, след като досегашният кмет на общината Ахмед Башев бе избран за народен представител от листата на ДПС. Двама са кандидатите за кметския пост – Минка Капитанова, издигната от ДПС, и Верхад Ислямов, издигнат от ПП ГЕРБ. С право на глас в днешните избори са 12 344 избиратели от община Гърмен. За вота са отворени 21 избирателни секции.

Изборите в Трън

Шестима претенденти се конкурират днес за кметския стол в Трън. Кандидатът на ГЕРБ е настоящият секретар на общината – 33-годишната Станислава Алексиева. Избраник на местната коалиция БСП-Земеделски народен съюз е началникът на отдел „Социални дейности“ в общинската администрация Георги Миленков. СДС стои зад кандидатурата на представител на местния бизнес – Николайчо Панов. За партия „Нова алтернатива“ ще се състезава Николай Георгиев. От името на ВМРО-БНД за кметското място ще се бори Виктор Витомиров. Симона Минева ще представя партия „Българска социалдемокрация“.

В община Трън се провеждат частични избори за кмет, защото досегашният кмет Станислав Николов подаде оставка, след като бе уличен в конфликт на интереси.

Изборите в Белене

Четирима се борят за поста – Милен Дулев от местна коалиция „Бъдеще за община Белене“, Милена Мънева от политическа партия „Нова алтернатива“, Емил Михайлов от местна коалиция „Демократи и земеделци за Белене“, и Момчил Спасов от БСП.

До местни избори се стигна след като кметът на общината Петър Дулев бе избран за депутат от листата на Коалиция за България.