Дестинации за гумени ботуши

13
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Когато завалят есенните дъждове, когато слънцето се вижда все по-рядко, дори без да се усетим, често се затваряме вкъщи и слагаме край на пътуването насам-натам.

Грешно решение.

Дългото стоене у дома след лятото, когато почти не прекарваме време там, води до депресия и лошо настроение, които пък водят до още депресия и още лошо настроение.

Независимо дали ще отскочите до близкия град, или ще се качите на самолета, ето няколко идеи за места, които имат какво да ви предложат дори и под дъждовните капки. Само опаковайте гумените ботуши в куфара и сте готови!

Лондон Британската столица и без това има славата на едва ли не най-дъждовния град в света (макар това далеч да не е така), тук поне няма да скучаете. Много от музеите в Лондон можете да разгледате безплатно, а там със сигурност има много неща, които да видите.

Thinkstock/Guliver

В Източен Лондон пък има инициатива, наречена Първият четвъртък, която се провежда всеки първи четвъртък (изненада!) от месеца. Тогава над 100 галерии в Източен Лондон отварят вратите си безплатно и не затварят до късно вечерта.

Париж Вали в Париж? Чудесно! Вижте катакомбите, те и без това са под земята и там метеорологичните условия нямат особено значение. Или отделете дъждовния ден на Лувъра, където и седмица няма да ви стигне, за да разгледате всичко.

Thinkstock/Guliver

Многобройните уютни кафенета из града ви очакват с топло кафе и прясно изпечени кроасани. Какво друго би могъл да иска човек от живота?

Амстердам Холандия също не е популярна с хубавото си време. Ако не сте привикнали, може и да не изгаряте от желание да карате колело (както за всеобщо изумление на туристите правят местните хора дори под капките на сериозен дъжд).

Thinkstock/Guliver

Затова пък градът има над 100 музея, като някои от тях изкушават с нетрадиционните си колекции – музеят на диамантите, музеят на дамските чанти или пък музеят на секса… А всеки четвъртък всички магазини остават отворени до 21:00 часа, а не както през останалите дни – до 18:00.

Още съвети за пътешественици ще откриете във фейсбук страницата на Jenite.bg!