Модни прически есен 2013

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Ниско вързана конска опашка, дълъг бретон настрани и коса с огромен обем са тенденциите за есен 2013. Все прически, които лесно можем да направим у дома. Вижте каква е модата в косите за този сезон според световните дизайнери.

Модни прически есен 2013

Конска опашка

Ниско вързаната на конска опашка коса се завръща през есента. Можете плътно да приберете цялата коса или да пуснете кичури над ушите. Оставете пътя на косата да се вижда. Косата трябва да изглежда така, сякаш сте в вързали в последния момент. Дизайнерите, които заложиха на конската опашка за представяне на новите си колекции, са Oscar de la Renta, Lanvin, John Galliano и Rachel Zoe.

Бретон настрани
Дългият бретон настрани също е задължителна част от прическата на есен 2013. Можете да го комбинирате с конска опашка или просто с пусната коса. Изберете между плътен или филиран бретон. И двата варианта попадат в тенденциите за тази есен. Ако пък не искате да скъсявате косата, просто сменете пътя на косата. Това ще създаде илюзията за асиметрия. Моделите на Marni, Reem Acra и Tracy Reese дефилираха с такива прически при представянето на есенно-зимните колекции.

Коса с мокър ефект
Косите с мокър ефект придават особена лъскавина на прическата. Ефектът можете да постигнете с гел или просто с вода. Не разресвайте косата с гребен, а само с леко прокарайте пръсти през нея. Небрежната прическа с мокър ефект и подходяща за парти. Избягвайте  косата с мокър ефект за работа. Дизайнерите Alberta Ferretti, Oscar de la Renta и Roberto Cavalli предпочетоха косата с мокър ефект за есен 2013.

Супер обем

Коса на вълни, тупирана в корените. Това е лесен начин да постигнете супер обем. Тази прическа е завръщане към 40-те години и не може да остане незабелязана. След като й направите нужния обем, можете леко да я посъберете с фиби или шноли. Косите със супер обем придават агресия на цялостното излъчване. Модните къщи, които заложиха на супер обема в косите, бяха Marc Jacobs и Lela Rose.

Още за >>> Прическите на есен/зима 2013-14 >>>

30.09.2013/ Радослава Михайлова