Мода за пълни жени

30
Добави коментар
koce79
koce79

Когато си бременна или тъкмо си родила, сякаш си абонирана за огледалото. Мериш, претегляш и все откриваш излишни сантиметри и килограми тук-там. Независимо от формите ти си красива майка, не забравяй че стандартите за красота са абсолютно условни, важно е как се чувстваш ти и дали ти е комфортно. А най-важното е, че си майка!
Настъпва горещото лято и независимо от фигурата ти, нищо не ти пречи да му се наслаждаваш пълноценно и да използваш няколко модни трика, които ще ти помогнат ако все пак изпитваш притеснения.

Основно правило е да не се стараеш на всяка цена да изглеждаш тънка като вейка, първо този модел изобщо не е еталон за красота, и второ така се допускат грешки и вместо да постигнеш ефект ще изглеждаш смешно.
Избягвай свръх прилепнали еластични дрехи, няма да спестиш и сантиметър по този начин, напротив – всичко ще изпъкне още повече. Освен това подобни одежди са вредни, тъй като пречат на кръвообращението, спомагат за появата на целулит и разширени вени и на всичкото отгоре запарват и пречат в горещите летни дни.

Когато си избираш дрехи се придържай към издължената вертикална линия. Тя оптически прави фигурата по-тънка, издължава те, а не те сплесква и разширява. Това е златно правило.

Не се ограничавай в цветовете, избирай любимите си тонове без да се притесняваш. Най-добре е да е цвят, който съответства на тена ти, на очите и нюанса на косата ти, за да бъде в абсолютна хармония. Не се опаковай от главата до петите в тъмни цветове, особено черно, синьо и кафяво. Не са подходящи за летния сезон, а и не спомагат изобщо за добрия външен вид. Вярно е, че черното смалява, но през лятото единственото послание, което този цвят ще излъчва е „Пълна жена, облечена в черно, за да изглежда по-слаба”…

Избирай матови тъкани, които поглъщат светлината. Блестящите и преливащи цветове, изобщо изобилието от блясък привлича погледите и подчертава проблемните зони. Блестящите тъкани са уместни в умерена доза единствено за вечерно парти.

Добър трик е да си подбереш дрехи, по които има вертикални издължени рисунки или щампи. Нека орнаментите да са в тази посока. За предпочитане е тънкото райе или каре. Те оптически издължават издължават фигурата. Дрехите с вертикален релеф също ще ти придадат много чар и шикозен стил.

Следи за пропорциите на тялото си и съобразявай с него дрехите. Ще изглеждаш съвсем хармонично с по-едри бижута и с обемна прическа. Аксесоарите също трябва да са съобразени с размерите ти. Малките украшения и дребните детайли ще подчертаят едрата ти фигура и освен това рискуваш изобщо да не бъдат забелязани.

Не е нужно да се обличаш в парашут и да се загрозяваш заради няколко килца отгоре. Хубави прави панталони и туника вършат чудесна работа. През лятото не се лишавай от удоволствието да носиш разголени потници, можеш да комбинираш с тънък шал с голяма дължина, който да пада ефирно около теб.

Колкото по-дълъг е панталонът, полата или роклята, толкова по-добре ще ти стои, защото издължава и стеснява фигурата. Но дължина до средата на коленете също е много добър вариант.

Костюмите са стандартно офис облекло, ако ходиш в делова среда на работа избирай сака, които не са абсолютно вталени. Дължината им е добре да бъде поне под талията. По-добре без широки джобове, които оптически те разширяват настрани.

Балетни пантофки със сигурност няма да ти стоят добре. Подходящи са обувките с платформи или на висок ток, те удължават крака.

Най-хубавият аксесоар за всички е доброто настроение и усмивката. Така че, не забравяй, че каквото и да сложиш и както и да изглеждаш ти си най-хубавата майка на света.