Тадаръкова отърва шамари в ефир, твърди че Ванга била изнасилена

2
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Светослава Тадаръкова сътвори чутовен скандал по руската телевизия ОРТ, заявявайки, че Ванга била изнасилена като дете и заради това ослепяла. В събота журналистката участва в предаването „Тази вечер“ на най-рейтинговия водещ в Русия Андрей Малахов, което бе посветено на 12-серийния игрален филм за Ванга, пише Всеки ден.

През септември лентата вече бе излъчена по ОРТ. Прясно разведената Тадаръкова, която вече се подписва като Светослава Рудолф, била поканена в студиото от продуцентите на шоуто като автор на документален сериал за пророчицата. Журналистката седна на една маса заедно с племенницата на Ванга Красимира Стоянова, с авторите на филма „Вангелия“, с известния шахматист и бивш президент на Калмикия Кирсан Илюмжинов, който е ходил при пророчицата 30 пъти.

В студиото бяха и съветникът на Борис Елцин – Сергей Медведев, който също се е срещал с Ванга и дори се снима в сериала за нея. Сред участниците в дискусията имаше и много журналисти, актьори, писатели, учени и хора от цяла Русия, ходили в Рупите да търсят надежда от пророчицата. Повечето от тях разказаха, че са видели само добро от Ванга, че това, което им е предсказала, се е сбъднало и че тя е светица.
Тадаръкова обаче изложи друга версия за пророчицата и

развенча мита за нейната святост

на който руският сериал залага. Журналистката скандализира всички в студиото с твърдението си, че в детството си Ванга била жестоко изнасилена и наранена и поради тази причина не можела да има деца. Светослава Рудолф се позова на документи, които открила в архива на Държавна сигурност. Според тях Ванга била насилена от някакъв войник, пребита и захвърлена далеч от дома. От боя получила сътресение на мозъка, което довело до ослепяване. Заради изнасилването пък не можела никога да има деца. Освен това Тадаръкова обяви, че пророчицата имала слабост към мъжете и била не с един и двама.

Твърденията й вбесиха племенницата й, която с разтреперан от гняв глас заяви на журналистката, че думите й са откровена лъжа и че тя петни името на Ванга. „Как не ви е срам да говорите така за леля ми!“, не проумяваше Стоянова.

„Ако е имало такова нещо, тя щеше да го сподели на най-близките си. Говорите глупости! Престанете!“, продължи племенницата й. Неколцина участници и зрители от студиото също скочиха в защита на Ванга и заклеймиха Тадаръкова, че си прави евтина реклама на гърба на пророчицата. Опитният водещ Андрей Малахов едвам успя да успокои страстите и да

озапти ядосаните руснаци да не налетят на българската журналистка

Тадаръкова не трепна и продължаваше да твърди, че около Ванга има много тайни, които не са известни на широката публика. Една от тях била и че пророчицата била свързана с Държавна сигурност. Журналистката разби на пух и прах версията на Ванга и тази, която всички нейни изследователи поддържат, че тя ослепяла през 1923 г. в резултат на ураган, който я повдигнал в небето и я изхвърлил на десетки километри от родния дом.

Именно тогава 12-годишното момиче получило и прозрение свише, за да може да предсказва бъдещето. Във въпросната година нито една метеорологична служба по света не е регистрирала подобен природен катаклизъм, твърди Светослава Рудолф. Тя изложи окултната версия, че Бог отваря небето, взима духа на Ванга, променя я и я връща обратно. Дотогава Ванга била обикновено селско момиче, без каквито и да било свръхспособности, коментира журналистката.

Я се засрами! – пресече я племенницата на пророчицата и я призова да спре да сипе хули по адрес на леля й. – Това е чудовищно, спри, изригна Красимира Стоянова и понечи да стане от стола си, но водещият я спря. Г-жа Тадаръкова твърди, че

Бог е ослепил Ванга, що за кощунство

реагираха бурно и другите участници в дискусията. „Не говорете така. Това е позор!“, каза и известната руска актриса Анна Шатилова. Нейната колежка Наталия Николаева, която е една от актрисите, изиграла Ванга, заяви, че за нея пророчицата е свят човек. Ванга е много духовен човек, вярващ, светъл, каза Наталия. Според нея няма противоречие между вярата в Бога и преклонението пред Ванга, защото тя също е свят човек. Разликата между Ванга и екстрасенсите е, че не тя призовава духовете, както правят екстрасенсите, а самите духове идват при нея и затова тя чува гласове. Точно поради тази причина пророчествата на Ванга идват от Бога, а не от дявола, защитиха мнението си участници в дискусията била ли Ванга светица или е вещица.

Ванга носеше само добро и то й бе дадено от Бога, коментира и възрастна жена, която се е срещнала с Ванга малко преди смъртта й през 1996 г. Тогава пророчицата й казала, че 2013 година ще бъде много съдбоносна за нея. Така се и оказало.

Руската баба едвам се спасила от наводненията в руския Далечен изток. Къщата й обаче останала под водите на придошлата река Амур. Съветникът на бившия президент Борис Елцин – Сергей Медведев, сподели, че през 1996 г., когато отишъл при Ванга от името на Кремъл, тя предсказала победата на Елцин. Пратила много поздрави на Борис и го посъветвала да пие по-малко. Чудя се защо Българската православна църква смята Ванга за

посланик на дявола, на тъмните сили

а не на Бога, недоумяваше Медведев. Зрители пък споделиха, че възрастната Ванга във филма прилича на вещица и това е обидно. Точка на ожесточените спорове за пророчицата сложи водещият Андрей Малахов, според когото Ванга заслужаваше доверието на хората, защото се отнасяше с тях човешки.