Защо бизнесът Ви се нуждае от домейн?

1
Добави коментар
obqvi.mobi
obqvi.mobi

Изборът на правилен домейн играе голяма роля в успеха на Вашия сайт. Това е ключов аспект, който не можете да пропуснете, независимо дали стартирате бизнес сайт или личен блог. Всъщност името на сайта е първото нещо, което посетителите Ви ще видят. Ето защо е важно да знаем какъв домейн би бил подходящ за Вашия сайт. Тук ще откриете няколко неща, които бихте могли да вземете под внимание преди да си закупите домейн.

Най-добрите домейни са кратките домейни. Ако домейнът е прекалено дълъг, той лесно може да обърка посетителите. Те няма да го запомнят лесно и ще се откажат, след като няколко пъти поред въведат погрешно уеб адреса Ви. Ако изберете интересен домейн, хората ще са склонни по-лесно да го запомнят и много от посетителите Ви ще се връщат отново и отново при Вас.

Добре е да избягвате специалните символи в домейна си, като тирета, акроними, цифри и други. Те могат също да допринесат за объркването на потенциалните Ви посетители. Преди да купите домейн е добре да се съсредоточите върху по-простите варианти. Това определено ще Ви донесе полза при стартирането на сайта Ви. Кратките фрази или думи по-лесно се запомнят.

Внимателно преценете кои хора ще са Ваши клиенти и се насочете към тази група. Домейнът определено не трябва да бъде нещо, което харесва само на Вас, но и нещо, което по-голяма част от клиентите Ви лесно да могат да идентифицират. Някои домейни са свързани с определени компании или вид бизнес. Ако желаете да използвате определена дума или фраза, трябва да направите проучване дали тя е подходяща и разбираема за бъдещите Ви клиенти.

Бъдете сигурни, че имате поне няколко готови варианта. Домейнът, който искате да регистрирате, може вече да се използва от друга фирма или физическо лице. Напишете колкото се може повече възможности, така че да изберете друг вариант, ако първият е вече зает. Ако имате няколко напълно уникални варианта, търсенето на идеалния домейн няма да Ви отнеме много време.

Не забравяйте също, че разширението .com не е единствената възможност. Съществуват и редица други разширения, които може да обмислите и използвате. Най-подходящото разширение се определя от вида на сайта, който искате да се създадете. Например, ако сайтът Ви предлага продукти и услуги, които могат да бъдат теглени директно от мобилните устройства, може да заложите на разширението.mobi. Други изветни разширения са .net, .org или .co.

Имайте предвид, че не можете да използвате домейн, който вече се използва от друга компания. Това е нарушение на авторските права, което може да доведе до съдебно производство. Цената на делото може да бъде много висока, така че е препоръчително да избегнете този проблем.

При избора на собствен домейн можете да включите подходящи ключови думи за Вашия бизнес. Например, ако фирмата Ви продава обувки, думата обувки може да се включи в домейна. От друга страна, ако искате да популяризите името на Вашата фирма в интернет, можете да го използвате в домейна на сайта Ви.

Онлайн компаниите лесно могат да потърсят в мрежата свободни домейни за техните сайтове. Заложете на най-подходящия и внимателно подбран домейн, за да дадете добър старт на сайта Ви.