Джордж Клуни и Сандра Бълок се борят с гравитацията

0
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

От петък по екраните в Щатите тръгва филмът Gravity, една драма, в която си партнират Сандра Бълок и Джордж Клуни под умелото ръководство на режисьора и съавтор на сценария Алфонсо Куарон, предаде Ройтерс.

Мексиканският творец е имал своите звездни мигове – напр. с „Хари Потър и затворникът от Азбакан“ /2004/, но и своите провали, когато през 2009 финансирането на поредния му филм се проваля. Но заедно със сина Йонас Куарон /30/Алфонсо не отдава на самосъжаление, а се захваща с нов проект. Д-р Стоун скоро остава сама да се рее в безкрайния мрак на космическото пространство, а на всичкото отгоре като че ли трагичното й минало намалява желанието й за оцеляване. От Уорнър брадърс са похарчили 80 млн. долара, за да направят филма в 3D формат, като са използвани технически нововъведения за пресъздаване на космическото пространство и нулевата гравитация, които досега не са показвани на екран.

Критиката посреща ласкаво новата лента и някои спецове оценяват толкова високо изпълнението на Сандра Бълок, че я сочат като потенциален кандидат за Оскар за най-добра актриса при следващото раздаване на наградите на филмовата академия.