Домашни маски за суха коса

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Усещате косата си суха и изтощена, въпреки че ползвате балсам за коса и скоро сте подстригали връхчетата й. Това се дължи на преходния сезон. Когато се сменят сезони е нормално косата да бъде по-слаба, да капе повече, да се накъсва.

Балсамите са добро решение, но е хубаво да правите веднъж или два пъти в седмицата маски за коса, които да възвърнат мекотата и блясъка й. Запишете си тези рецепти. Само след няколко седмици ще забележите, че сухата коса е станала по-мека и жива.

В купичка сложете 2 супени лъжици свинска мас, половин лъжица мед, 2 супени лъжици кленов сироп. Всичко се разбърква много добре, нанася се на косата и се разресва с по-широк гребен. Оставете да подейства около 40 минути и след това измийте косата с шампоан.

В купичка сложете 4 супени лъжици мед, 3 супени лъжици кисело мляко и 20 капки масло от бадеми. Отново всичко се разбърква добре и се нанася върху косата за 40 минути. Измийте с шампоан.

Смесете 2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица зехтин или бадемово масло и 1 супена лъжица оцет (за блясък ). Съставките се разбъркват добре и се оставят да подействат на косата за около 30 минути. Отново измийте с шампоан.

Количеството на съставките в маските може да бъде променяно според дължината на косата.