Това ли е новата „Лада“?

13
Добави коментар
tedy79
tedy79

Шпионски фотографии, показващи нов автомобил, серийното производство на който съвсем скоро ще стартира в АвтоВАЗ се появиха в Интернет. Снимките бяха публикувани от групата Russian cars team в социалните мрежи и веднага около тях се разгоря доста интересна полемика.От горната снимка се вижда, че е направена в Толиати, а колата на фотографията е седан от т.нар. В-клас. Според авторите на снимката става дума за нов модел Lada, който ще получи индекс ВАЗ-2180. Според други твърдения въпросното возило се явява наследник на най-голямата Lada в момента – Priora.

Съмненията около второто твърдение съвсем не са без основание, защото Priora е автомобил от по-горния C-сегмент, а пред нас определено е автомобил от B-клас. Има и съвсем друго становище по темата. Според него автомобилът на снимката е новият Datsun, който ще се прави специално за Русия.

От Russian cars team твърдят, че вече са изработени пет екземпляра от новия модел, който според тях е ВАЗ-2180 и именно един от тях е засечен по време на тестове. Втората и третата снимка показват същия автомобил в процес на изработка.