Диета на Едита Пиеха

14
Добави коментар
kozmo
kozmo

Едита Станиславовна Пиеха е родена на  31 юли 1937 г. във Франция в малко градче на 300 километра от Париж.
На 31 юли 2007 г. световноизвестната певица и актриса отбеляза своя 70-годишен юбилей с  концерт в “Октомврийската” зала в Санкт Петербург. Тя пее за любимата си публика 3 часа. Макар и на 70 години Пиеха има вид на 40-годишна жена, с което удивява многобройните си почитатели. Тя смята, че дължи вида си на начина, по-които се храни, на позитивното си мислене, на голямата си енергичност.
Според именитата актриса и певица преждевременното остаряване започва от неуважението към собствената личност. Твърди, че битовата застоялост води до депресия, затова жените не бива да стоят излишно вкъщи и да бездействат. Трябва да намират време за себе си, да посещават басейн, да правят постоянно разходки, да спортуват.
Диетата на Едита Пиеха е проста и лесна. Примата смята, че човек  трябва да яде всичко, но с мяра. Храната задължително се приема на 5 хранения, които са строго разчетени по време, за да не се претоварва стомахът и хранителните вещества да се оползотворяват.
Едита Станиславовна споделя, че отдава предпочитание на така наречените „холивудски диети”. Много уважава разтоварващите дни: на ябълки, на мляко. Един от любимите й разтоварващи дни е на диня – за деня ползва 2,7 кг почистена диня, която разделя на 5 приема.
Едита Пиеха отдава предпочитание не на месото, а на рибата. Смята, че е нужно да се пият много сокове, да се консумират постоянно зеленчуци и плодове. Според нея най-полезен е сокът от грейпфрут. Други любими за нея сокове са от моркови и цвекло. Сок от  моркови, цвекло и спанак -3:1:1 е изключително полезен за женския организъм. Кафето е желателно да се  пие с лимон и мед, а не със захар.
В диетата на актрисата не се консумират заедно месо и риба; яйца с ориз, картофи, макарони и хляб. Плодове могат да се ядат в неограничено количество и по всяко време.
Един вариант за дневно меню:
Закуска – варено яйце, малко бекон, обезмаслено кисело мляко
Обяд – пиле на грил, задушени зеленчуци
Вечеря – печен картоф, салата
Междинни хранения – ябълки