Новолуние във Везни – 5 октомври. Старите мостове към илюзията се разпадат

10
Добави коментар
lubopav
lubopav

12 градуса във Везни – там започва поредният цикъл на танца на светилата. Новолунието посява ново семе – на раздора, на живота, на откровението…
В следващия цикъл се потапяме в света на човешките взаимоотношения, на партньорствата и на срещата с другия, в когото се оглеждаме, с когото се съизмерваме и конфронтираме.
В света на привидностите и земните феномени тази среща с другото човешко същество, когато се пресичат пътищата на души, облечени и пристегнати в личности, съвсем не е гладка. Има новолуния във Везни, които носят в себе си заряда на новия баланс, на почивката от разнопосочности и разногласия, на хармонията, която ще процъфтява и ще обгръща телата, сърцата и умовете. Но тазгодишното везнишко новолуние не е от тях.

Глифът на знака Везни напомня мост, но този път мостът изглежда се руши, преди да се съгради наново.
Новолунието е напрегнато – блюдата на Везните се клатят, силите се преразпределят, енергията следва ритъма на приливи и отливи, а равновесието е динамично и метафизично, тоест виждаш го само ако се издигнеш над ситуацията и на мета ниво – там тукашният хаос е ред от по-висок порядък.

Съвпадът между Слънцето и Луната прави квадратура към Плутон и опозиция към Уран, оформяйки с тях тао-крадратура. Другият аспект също е квадратура, с Юпитер – ексцесии, прекаляване, самозабравяне, нездравословно много. Това са напрегнати аспекти, които създават конфликти, противоречия и нарушават покоя. Няма нито един плавен контакт, който да подкрепя новолунието – сякаш в следващия цикъл сме оставени единствено на собствената си мъдрост и органичен ресурс, оголен от всякакви аксесоари.

По всичко личи, че хармонията ще се постига чрез конфликт – навярно звучи като оксиморон, но всъщност е възможно най-естественият ред в природата. Фалшиво поддържаното равновесие във взаимоотношенията ни ще бъде разклатено до непоносимост, оставяйки усещане за дълбока загуба (материална, емоционална…), но и смътно доловимо облекчение от освободеното пространство, от спечелената истина.

В хороскопа на новолунието Слънце и Луна попадат във втори дом, затова и сферата на ценностите ще бъде провокирана, както на индивидуално, така и на социално ниво. Ще се преразпределят блага – както материални, финансови, така и духовни. Ако не сме давали – ще ни се вземе, ако не сме получавали – ще бъдем изправени пред бездната на нищетата, за да се обърнем и да видим, че всичко вече е дадено. Ще се чувстваме изоставени, а основата на живота ни – разклатена. За да открием, че сме загубили връзка със себе си – базисната, от която се проектират всички останали навън.

Доста взаимоотношения ще бъдат поставени на карта. Истината ще се ражда в спора. А мирът ще се постига с война. Затова пък страстта ще е в изобилие, а омразата е просто обратното лице на любовта – Марс изгрява на асцендента, а Венера е в трудна позиция в Скорпион и в квадратура с Марс. Хармонията е потъпкана, но я има дълбоко във влажната почва на долната земя. Долната земя – там живее душата. Пребориш ли се с бога на раздора в себе си, който стои на прага на привидностите и пази маските ти, ще стигнеш до Персефона, която дарява вечна младост.

Меркурий е в Скорпион в съвпад със Сатурн и Северния възел, в секстил с Плутон и тригон с Нептун. Здравият разум винаги ще бъде на разположение в тези трудни дни на страсти, припламващи между мен и другия, дни на себеотстояване и себеразпадане.
На 5 октомври в 3.34 часа все още ще сънуваме третия, четвъртия, петия си сън, но рано сутринта, преди да сме се гмурнали в дневния свят, е добре самоотвержено да помедитираме върху партньорските взаимоотношения, върху емоционалните дефицити и богатства, върху парите и възгледите ни за тях (особено несъзнаваните), върху имането и нямането, върху собствената ценност и само/подценяването…

Милена Вълканова

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Tags: астрология, Марс и Венера, медитация, Милена Вълканова, напрегнато новолуние, Новолуние във Везни 2013, свой избор, хармония чрез конфликт, човешки взаимоотношения