Йога, пранаяма, медитация за всеки ден с Меги Колева – курс Намасте

2
Добави коментар
lubopav
lubopav

ПРАКТИЧЕН КУРС”НАМАСТЕ”

(Подходящ за начинаещи)

ДУМАТА ЙОГА има санскритски произход и е с няколко значения

– съединение,свързване, сливане ( според ВЕДИТЕ ).

ТЯ Е ДРЕВНА НАУКА И фИЛОСОФИЯ, ОТ ЕДНА СТРАНА ,А ОТ ДРУГА МЕТОД ЗА ХАРМИНИЧНО СВЪРЗВАНЕ,СЛИВАНЕ, ОБЩУВАНЕ НА ЧОВЕКА ( МИКРОКОСМОСА)

С ПРИРОДАТА( МАКРОКОСМОСА)

ЙОГА ОЗНАЧАВА ДИСЦИПЛИНА НА УМА И ТЯЛОТО!

Тя е за обикновения човек,живеещ нормален живот,каквато и да е неговата професия,класа, религия,националност или възраст, и затова е толкова ценна и универсална.

Какво ще се прави на този курс?

Преди всичко практики- а те са:

1.ПРАНАЯМА- техники за осъзнато дишане. Практиките имат зареждащ прана ефект,прочистване на енергиини блокажи (физическа и емоционална АМА) както и пречистване и успокояване на УМА. Научно е доказано, че връзката между ума и тялото се осъществява единствено чрез дишането и чрез осъзнатото дишане ние можем да съдействаме за утихването на УМА .

2.ХАТХА ЙОГА -представлява азбуката на системата йога- първото нейно необходимо стъпало. Асаните задвижват енергиите потоци, в организма,чистят токсините,огъвкавяват ставите, активират кръвообръщението и нормализират сърдечния ритъм, масажират вътрешните органи, нормализират дейността на чакрите.

3.РЕЛАКСАЦИЯ- релаксацията има за цел да извади напрежението от тялото и да отпусне нервната система. Тя е практика позволяваща да усещаме сигналите , които получаваме отнашето тяло, създава чувство за комфорт , релакс и лекота. Дава възможност на ума да си почине и успокои. Няколко мин . релаксация се равняват на няколко часа сън.

4.МЕДИТАЦИЯ-Най-краткия път към себе си. Начин да открием АЗ СЪМ ПРИСЪСТВИЕТО вътре в нас. Медитацията има за цел да донесе вътрешна усмивка.Усмивката трябва да е толкова голяма,че нищо да не може да я разруши.

Вече практиките се провеждат на две места: Спортен комплекс Никон – понеделник, четвъртък и събота, и Фитнес Пулс.

Място 1: Спортен комплекс” НИКОН „ ул. Казбек 51 ( пазар Борово)  

Време: Всеки понеделник и четвъртък 10 часа; Събота 9 часа

Място 2: ПУЛС Фитнес & Спа. бул. България 132 сградата на Emirates Apart Residence /детелината на околовръстен път/ 

Време: Всеки вторник и четвъртък от 18 часа

Продължителност- 90 мин

Водещ – Меги Колева

Цена – 8 лева

 За информация: http://ayurveda-bg.com; тел.: 02/ 856 22 71; e-mail: [email protected]