Как да се третира притискане на седалищния нерв?

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Седалищният нерв е най-големия нерв в тялото, който започва от седалищната област, върви по цялото продължение на крака отзад и стига до стъпалото. 

Притискане на седалищния нерв се получава, когато междупрешленен хрущялен диск в поясната област се изкълчва от мястото си, прешлените се приближават и го притискат. Това води до лека или тежка пулсираща болка в кръста, която продължава по задната част на крака до петата.

Вземете аспирин или ибупрофен за облекчаване на дискомфорта. Вземайте по два аспирина всеки ден, дори когато нямате болка, за да предотвратите появата й (при стомашни проблеми, вземете мерки – дъвчете аспирина и не го пийте на гладно).
Поставете най-малко една възглавница под коленете си, когато лягате. Това помага за облекчаване на налягането и отпускане на седалищния си нерв.
Когато болката е тежка, легнете със свити крака към брадичката си. Останете в леглото поне 3 дни и ставайте само когато е абсолютно наложително.
Ако можете вземете един горещ душ, който насочвате към кръста си и горната част на краката. След това легнете на твърд матрак или поставете дървена подложка на кревата си.
Не вдигайте нищо. Не сядайте в меки столове или на меки дивани.
Вземете си колан против болки в кръста.
Ако болката е нетърпима, обадете се на спешна помощ. Те ще дойдат и ще ви направят болкоуспокояваща инжекция.
Яжте храни, богати на фибри, плодове и зеленчуци, за да не получите запек. Освобождаването от запек дразни седалищния нерв.
Постарайте се да избягвате повдигане на тежки предмети, за да не повтаряте притискането.

Ако имате някакви въпроси, свържете се с лекар и не се занимавайте с дейности, които могат да навредят на здравето ви. Тази информация не е предназначена да бъде заместител на професионално медицинско лечение.

 

 

Публикувано в категории: Болести и лечение » Болести на нервната система, мозъка и главата

Автор Спасова

Как да премахнем артритните болки с мед?

Ненапразно пчелният мед се използва от човека от хилядолетия насам. Златният еликсир помага при много здравословни оплаквания и се използва като храна и лекарство.

Пелинът има безценни лечебни свойства

Пелинът (Artemisia absinthium) е билка или храст, който достига височина до шест метра.

Движенията насън предупреждават за Паркинсон

Резките движения насън могат да се окажат предупредителни сигнали за бъдещо развитие на Паркинсонова болест.
Учени от университета в Минесота твърдят, че рискът от развитие на Паркинсонова болест може да стане видим чрез някои движения по време на сън.

За какво да използваме самомасаж?

Самомасажът е полезен не само при болки и мускулно напрежение, но и при неразположения като запек или „мързелив” черен дроб.

Какво трябва да знаем за ниското кръвно налягане

Цифрите, които се появяват на екрана на апарата, представляват нивото на систоличното и диастоличното налягане в кръвоносните съдове.

Проф. д-р Петър Манолов: БОДИЛАКС – истинско и трайно решение на запека и килограмите!

Бодилакс е оригинален натурален продукт, съставен от растителни екстракти с еднопосочно действие, предназначен да регулира моториката на стомашно-чревния тракт и по-специално на дебелото черво при нарушения във функцията му, свързани с хронична обстипация /запек/, хроничен спастичен колит, проктоколит, дивертикулоза, хемороидална болест и наднормено тегло.

B17 КОМПЛЕКС – неизвестното оръжие срещу рака

С активна съставка „Леатрил”

100 % натурален продукт, съдържащ vitamin B17 и бета-глюкани

Какво представлява хистерията?

Като начало, да уточним, че хистерия и истерия е едно и също нещо.

На въпроси за вашето здраве отговарят специалистите

Имам кожни обриви, означава ли това, че съм алергичен?

Ето с какво са полезни ябълките и зеленият чай!

Учени от Института по хранителни изследвания в САЩ разкриха с какво точно ябълките и зеленият чай са полезни за човешкото здраве.
Ябълките и зеленият чай потискат активността на молекулите VEGF, които могат да причинят атеросклероза.

БРУФЕН / BRUFEN

БРУФЕН е нестероидно противовъзпалително средство. Неутрализира инфекции, понижава температурата, действа обезболяващо. БРУФЕН под формата на суспензия е подходящ вариант за овладяване на умерени болки, болестни състояния при ревматоиден артрит, артроза, болки при месечен цикъл. При деца под 12-годишна възраст се допуска прием на суспензията при простуда с висока температура и остра болка. Продуктът започва да действа след около половин час.

Пет инструмента за натурална детоксикация

Процедурите за детоксикация са на мода и на почит; появяват се все нови и нови “инструменти” за очистване на организма – особено през пролетта. Някои от тези програми са само по джоба на богати хора или звезди с висок рейтинг. Истината е, че чудесен ефект може да се постигне и по съвсем простички и познати начини, при това в домашни условия.