Кличко отсвири Кобрата, следващият му мач няма да е с българина

1
Добави коментар
bez.cenzura.5
bez.cenzura.5

Кличко отсвири Кобрата, следващият му мач няма да е с българина

Украинецът първо ще защитава титлата си на WBO, Пулев е претендент на IBF

Владимир Кличко изглежда пак е на път да избегне двубой с Кубрат Пулев. Българинът се превърна в официален претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) и се очакваше да е следващият съперник на украинеца. Не на такова мнение обаче е самият световен шампион.

В събота вечер той победи Александър Поветкин, с което защити титлите си във версии Световна боксова асоциация (WBA), Световна боксова организация (WBO), Международна боксова федерация (IBF) (това са три от четирите големи боксови организации), Международна боксова организация (IBO) и пояса на специализираното боксово списание The Ring.

Мачът с Поветкин бе под егидата на Световната боксова организация, като преди него руснакът бе световен шампион на организацията, а Кличко бе супершампион.

„Готов съм да дам реванш на Поветкин, ако той се чувства готов за такъв мач и зрителите поискат да гледат такава среща. Лесно е да се обещае реванш, но организацията е друга работа и е много трудна. Като шампион във версии WBO и IBF трябва да проведа защити на тези титли. Следващият ми мач е за титлата на WBO. В рамките на един месец ще разбера името на противника си. Отново повтарям, готов съм за реванш с Поветкин, но все пак в момента не мога нищо да кажа, тъй като още не сме наясно дали самият Александър изобщо иска такъв мач“, заяви Кличко на пресконференцията след победата над Поветкин.

БезЦензура.bg – Всички новини БЕЗ ЦЕНЗУРА !

Последвайте ни и във Facebook

1 Коментар