Митове – Материали за Митове

20
Добави коментар
kkeliov
kkeliov

Според Библията на Велики четвъртък Исус Христос е бил заловен в Гетсиманската градина по време на молитва. На този ден традиционно се боядисват великденските яйца. 1 Митове Митове – Актуални теми и материали. Мистерии, загадки и всичко касещо Митове. Материали за Митове от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Митове. Легендата за шестте раси

Според доктрината на расите първата раса е била на самородените – ефирни, ангелоподобни същества, на ръст достигали 40-50 м. Нашата раса е шестата.

Изгубеният град на хората-гущери

Често срещан мотив в песнопенията и преданията на индианските племена Тонгва и Чумаши, коренни жители на този район на Америка, е историята за хората-гущери, които са живеели по тези земи.

Мита за Орфей

Митове за най-популярния древен герой – Орфей. Според гръцката митология той е син на речния бог Еагър и Калиопа.

Легендата за Самара

Легендата за Самара е слабо известна в България. Страхуваш ли се от Смъртта? Поуката от историята е, че когато имаме среща с нея- няма точка на движение или точка в нелегалност.

Духове и привидения – документирани случаи

Духовете са познати в митологията на всяка древна култура. Парапсихолозите изследват митовете за призраци и привидения и има множество документирани случаи. Или това е просто парейдолия?

Медуза Горгона

Медуза е единствената смъртна от трите чудовищни сестри, които получили в древногръцката митология общото название горгони. Медуза имала способността да превръща в камък всеки, който посмеел да я погледне в очите.

Мита за Херакъл и Тезей

Херакъл е най-известния гръцки герой, човек, дарен от Зевс с невероятна сила и смелост, син на Зевс и гръцката царица Алкмена. Тезей е известен древногръцки герой, син на цар Егей.

Платон бил олимпийски шампион

Платон е бил не само философ, но и олимпийски шампион в дисциплината панкратион – смесица от бокс и борба без правила. Той изобретил будилника на основата на воден часовник.

Еднаквите митове на различните народи

Много народи имат абсолютно еднакви митове и не е ясно какво е предизвикало това, тъй като в дълбоката древност не е имало възможност за споделяне на информация от различни кътчета на света.

Тракийски митове и легенди

Траките са вярвали, че животът след смъртта е единствения истински и затова, когато се раждало дете го оплаквали, а когато някой умирал тържествували.

FacebookGoogle+TwitterPinterest