БЧК раздава хранителни продукти

13
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

БЧК раздава хранителни продукти

07 Октомври 2013 | 08:59

/КРОСС/ От днес до 31 октомври Българският червен кръст ще раздава хранителни продукти от интервенционните запаси на Европейския съюз. Право на хуманитарна помощ имат над 331 хиляди граждани.  През първия етап, всеки бенефициент ще получи по 25 кг. Храни през първия етап и по 22 през втория. Пакетите съдържат ориз, брашно, захар, олио, зрял фасул, леща, конфитюр, пчелен мед, вафли и картофено пюре.

Право да получат хуманитарната помощ имат: лица, получавали целеви помощи за отопление от държавата за отоплителен сезон 2012/2013 г.; лица, на които е отказано отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2012/2013 г., но чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност за 2012г.; неосигурени майки (осиновителки), получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година.

Допълнителна информация и график на раздаването на храните са публикувани на интернет страниците на БЧК, Агенцията за социално подпомагане и Държавен фонд „Земеделие“.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.