Откъде да си купим механичен часовник?

18
Добави коментар
stoineff
stoineff

Автоматичните часовници са вид механични часовници, които предлагат доста предимства пред моделите с ръчно навиване, както и пред тези с кварцов механизъм. Това са изключително популярни модели сред луксозните часовници. Бумът на тяхното производство и експлоатация е от 1920 до 1950г., когато всеки желае да притежава подобен модел, но те далеч не са достъпни за всички хора. Мъжките механични часовници с автоматично навиване са много стилни, интересни и лесни за поддържане. Освен за мъжете има много разработени модели специално за дами. Но най-вероятно щом четете тази статия, вие сте напълно наясно с техните предимства и желаете да се сдобиете с подобен модел, едно истински бижу, което да прибавите към вашия гардероб. Да казвам гардероб, защото този тип часовници са един уникален аксесоар. Прочетете нашата кратка статия и надявам се към нейния край вече ще знаете къде може да намерите модел като за вас и вашия начин на живот.
Първо да си отговорим на въпроса: Защо ги наричаме автоматични? 
Това са механични модели, които обаче се задвижват чрез натрупвана енергия от движението на ръката и тялото ви при самото носене. Нямат нужда от батерии и навиване. Те са с малко по-висока цена, за това ако видите в магазин подобен модел на съмнително ниска цена, по-добре първо попитайте дали е с ръчно или автоматично навиване. Не си заслужава за 10 лв. по-ниска цена всеки ден да си играете да навивате часовника. Поне аз така разсъждавам. Повечето автоматични модели могат да запазват енергията чрез специален полу-диск, така че ако го носите през деня, часовника продължава да си работи и вечер, дори когато не е на вас.

Гаранция и издръжливост. Може ли един механичен часовник да работи по-продължително време и каква гаранция да търсим? Да в повечето случаи механичните модели издържат повече време от кварцовите такива, поради простата причина, че няма какво толкова да им се счупи. Малка и почти нищожна е вероятността да се пренавият и развалят. За това и на практика повечето магазини не предлагат гаранция за този тип часовници, но това не трябва да ви плаши.

Колко точни са тези часовници?

Истината е, че кварцовите модели понякога са по-точни, но пък наистина скъпите механични часовници са още по-точни. Дори и да не е напълно точен, става въпрос за изоставане от максимум секнда до две на ден или седмица, което едва ли може да бъде забелязано от повечето хора.
Колко точно струват механичните часовници и откъде да си закупим такъв?

Истината е , че има и много скъпи механични модели. Те са истинско бижу, което веднъж купено едва ли ще му падне цената. В повечето случаи, обсипани с диаманти и злато. Но все пак съществуват механични модели, достъпни за всички. Дори и те обаче са малко по-скъпи от стандартните кварцови часовници, защото са изключително добре и прецизно направени, а също така и са доста интересни за наблюдаване. Аз бих ви препоръчал едно магазинче с различни механични модели, хубавото при тях е че имат доста изчистен и приятен дизайн. Моделите са не повече от 15, но за сметка на това са добре подбрани и лично за мен беше голямо чудене, кой точно да си вземе, просто всичките изглеждат стилни. Може да видите за какво ви говоря в този сайт.