Как да освежим декоративна възглавница – Edna.bg

13
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Ако студените дни и ниските температури действат благоприятно на Вашето креативно Аз, а домът Ви е пълен с безброй едноцветни скучни възглавници, тази идея изобщо не е за подценяване.

От сайта mayarts.com ни предлагат един интересен начин как да освежим и преобразим старата възглавница с оригинална бродерия от копчета във формата на сърце.

За целта ще са Ви необходими конец или прежда в предпочитан от Вас цвят, текстилно лепило, Edna шепа червени копчета (в зависимост от големината на бродерията), игла и калъфката на възлгавницата, която желаете да прекроите.

Подредете копчетата във формата на сърце от лицевата страна на калъфката. Позиционирайте ги в средата на плата. С помощта на лепилото ги закрепете към текстилната материя, за да можете след това да ги зашиете по-лесно, без да падат или да се местят.

Започнете да ги зашивате едно по едно като използвате X-образен шев.

С преждата завържете панделка на някое от копчетата. Това ще придаде на бродерията още по-интересна визия.

Пригответе материалите

Подредете копчетата

Зашийте ги

Украсете ги

След като “новата” стара калъфка вече е готова, може да облечете декоративната възглавничка с нея и да я поставите на ключово място в стаята.

Сърцето от бродерията мигом ще забие в един ритъм с хармонията на Вашия дом.

Воала! Възглавницата със сърце е готова

По същия метод бихте могли да преобразите и другите възглавници в апартамента или къщата Ви. Експериментирайте с други фигурални композиции, видове и цветове копчета. Резултатът определено си заслужава и няма да остане незабелязан.