Телешко със зелен фасул

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

700 г постно телешко месо без кост
1 кг зелен фасул
70 мл слънчогледово олио
150 г глава лук
300 г домати
1 с.л. брашно
35 г (4-5 бр.) скилидки чесън
2-3 стръка копър или магданоз
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
450 мл вода

Месото се нарязва на кубчета, задушава се в олиото и малко вода (150 мл). Последователно се добавят ситно нарязаният лук, част от доматите, червеният пипер, обеленият и нарязън чесън и брашното.

Разбърква се добре, след което се посолява и залива с 300 мл гореща вода. Ври 30 минути на слаб огън под капак, преди в сместа да се сипе изчистеният и нарязан зелен фасул.

Ястието се доварява на тих огън. Към края се добавят останалите домати. Поднася се поръсено с нарязания на ситно магданоз/копър.

Преди да сготвите тази иначе традиционна телешка яхния с тиквички, е добре да сте наясно, че мазнините в нея правят 56% от калориите й. В случай че търсите калории от мазнини – супер, иначе е по-добре да намалите олиото в препоръчания състав.

Една порция варира от 200 до 350 г (според теглото ви) и осигурява достатъчно енергия и протеин за нормален обяд. От нея ще сте сити поне четири или най-много шест часа. 

Препоръчвам ви да тествате яхнията в хладните месеци на годината и през зимата. Според свидетели ястието се усеща „тежко“ за летния сезон.

Време за приготвяне
Грамаж на порцията
Белтъчини
Въглехидрати
Мазнини
Ккал

50 мин.
2527
162
123
137
2210

Хареса ли ти статията?

Сподели я с приятелите ти, може да бъде полезна и на тях:

Не изпускай и другите ни статии – абонирай се за имейл бюлетина ни.

Владо има дългогодишна практика на треньор, нутриционист и публицист. Отговорен е за подбора на тематично съдържание и неговата научна редакция. Играе основна консултативна роля във форума на медията.