Ред е и Цветанов да се качи на комбайна

0
Добави коментар
bnewsbg
bnewsbg

понеделник, 7 окт 2013 г. 07:53 ч.

На 10 октомври Цветан Цветанов се изправя пред Темида по обвинение, че е възпрепятствал разследване на висш полицай, като е отказал да изпълни разрешение на съда за прилагане на СРС-та. Ако бъде признат за виновен, може да получи до 8 г. решетки.

Ако има справедливост, няма да ме вкарат в затвора! На това се надява ексшефът на МВР Цветан Цветанов, седмица преди да влезе в съда като подсъдим.

На 10 октомври той се изправя пред Темида по обвинение, че е възпрепятствал разследване на висш полицай, като е отказал да изпълни разрешение на съда за прилагане на СРС-та.

Ако бъде признат за виновен, зам.-председателят на ГЕРБ може да получи до 8 години решетки. 

И за да предразположи съдиите преди старта на процеса, той побърза да се изкаже пред репортери за справедливостта – нещо, в което май дълбоко се съмняваше, докато управляваше.

Не един и два пъти сме ставали свидетели как дясната ръка на Бойко Борисов се „обяснява в любов“ на съдебната власт.

Стигна се дотам, че започна да кръщава полицейски акции, много актуални и шумни по негово време, с имена на магистрати.

И не един и два пъти Цветанов лично е коментирал съдийски решения, с които по думите му се е създавало усещане за липса на справедливост и съдебна воля.

Е, сега на какво разчита? Или пък може би Темида ще го чуе и ще прояви воля, като го запише в историята като първия осъден министър от ГЕРБ – оставяме съдът да прецени… 

Едно е ясно – кой каквото си е посял, това ще пожъне. А Цветанов не е като да не даде мегдан, както се казва… все пак е разследван за поголовното подслушване, което си е чиста полицейщина.

Това обаче не му попречи да заговори за полицейщина –т ой, който нееднократно е обвиняван именно в превишаване на правомощията си, докато стопанисваше силовото ведомство.

Явно спомените му за окървавения Орлов мост и смазаните граждани през февруари съвсем са избледнели… кръв, пролята по нечие нареждане. Тогава полицейско насилие нямаше… 

Голям залък е лапнал Цветанов, който обаче съвсем скоро ще го задави. Не че хората не видяха полицая с маска как блъска хора на протеста в началото на септември, но България все още помни бомбастичните акции с екстравагантни  имена от Цветаново време,когато в ареста попадаха тежко конспиративни организирани престъпни групи, а седмици по-късно никой не си спомняше за тях.

Почти нямаше новинарска емисия, в която да не чуем как качулките са ударили „Октопода“ – първа и втора част, „Факирите”, „Силоваците”, „Дилърите”, Схемите”, „Дедесарите”, „Килърите”. Последва акция „Медузите” във Варна, целяла да се обърка политическото статукво в общината и ГЕРБ да поемат контрола от БСП. 

Под полицейски прицел се оказаха и бивши министри – Емилия Масларова, Николай Цонев. Соцлидерът Сергей Станишев също беше разследван.

Явно паметта на Цветанов вече му изневерява и той не помни случаите със семейство Начкови от Мировяне, когато 20 тежковъоръжени и маскирани служители на МВР нахлуха в дома им, където обаче откриха едва 5 кутии контрабандни цигари. Явно му се губи и случаят в Скравена, при който бяха бити с електрошокови палки непълнолетни. Не се сеща и за полицейският произвол, унижил и лекари във Варна, Благоевград и Горна Оряховица… все скандали, които те карат да настръхнеш при мисълта, че и ти можеше да си следващия.

Хората обаче помнят, те не са забравили страха, внушен от бившите управници, за да запушат устата на гражданите срещу партията на Бойко Борисов. Не са забравили и опитите палките и кубинките да дирижират тези обществени страхове.

Народът обаче прогледна и показа, че не е забравил палките в кръста и гонките с униформените по софийските улици в края на миналата зима. Народът помни полицейския произвол и го показа на изборите през май. Ще го покаже и на следващите… 

А хората са го казали: „Господ забавя, но не забравя”. И с българите е така, доказва го и историята… и докато чакаме възмездие, не е лошо Цветан Цветанов да се „завърне” на Земята.

Някой да го приземи, защото нахалството му е така безмерно, че може „взриви” и най-кроткия човек. Пък и в крайна сметка – който нож вади, от нож умира.