Няколко причини, поради които не можеш да стигнеш до оргазъм

2
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

На някои жени са им нужни години, а на други не им стига и цял живот, за да се научат да изпитват оргазъм. Докато мъжете нямат този проблем /за което определено трябва да се радват/, дамите често страдат, защото не могат да изпитат това удоволствие. На асексуалните жени определено не им пука, защото те така или иначе не обичат да правят секс, но на другите представителки на нежния пол, които харесват сексуалния акт, определено им тежи.
За всяко нещо си има поне една причина. Тук също. Вижте защо имате проблеми с достигането на оргазъм:
Има жени, които мастурбират от дълги години и не могат да изпитат оргазъм, когато са с мъж. Те знаят как да пипнат, къде да натиснат, но не се доверяват на партньора си и това им пречи да „свършат“. Ако искате да изпитвате оргазъм и по време на секс, покажете на половинката си какво ви харесва и му се доверете. Може да не се справи от първия път, но след няколко опита, ще съжалявате, че не сте му се разкрили по-рано.
Някои жени смятат, че има само един вид оргазъм – клиторен. Истината е, че той се достига най-лесно, като се стимулира клиторът, но вагиналният е доста по-силен и разтърсващ. Той се получава по време на секс.
За да може човек да прави качествен секс, трябва да се чувства добре в кожата си. Не се притеснявай, че си качила няколко килограма или имаш стрий. Партньорът ти надали ще забележи тези неща. Отпусни се и са наслаждавай на случващото, в противен случай никога няма да успееш да достигнеш до оргазъм.
Ако имаш нужда от сексуални фантазии, няма нищо лошо да си затвориш очите и да си представиш някаква картинка. Дали в нея ще е твоят партньор или друг, няма значение. Представи си това, което ти доставя удоволствие и не го споделяй на половинката си, за да няма излишни скандали и да започнеш да мислиш за секса като за нещо, което ти носи излишни нерви.
Жените, които имат прекалено чувствителен клитор, трябва да внимават с него. Ако усетиш, че не ти доставя удоволствие да те пипат там, помоли партньора си да насочи вниманието си другаде. Така клиторът ти ще се успокои и ще е готов за стимулиране.
Наскоро пуснахме една статия, в която ви показахме няколко причини, поради които не бива да правите секс. Една от тях беше, когато имате болест, предавана по полов път. Първо, защото може да заразите партньора си и второто, защото може да викате, но не от удоволствие, а от болка. Ако чувствате дискомфорт по време на секс, трябва незабавно да посетите гинеколога си, за да разберете какво ви има. Болката не е нормално явление, освен ако не е причинена от сухота. Ако не се овлажняваш достатъчно, трябва да започнеш да използваш лубриканти, за да може да се наслаждаваш на секса.
За жените любовната игра е важна. Затова не бива да се претупва. Ако смяташ, че прекалено бързо преминавате към същинската част, помоли партньора си да ти обърне повече внимание, за да се възбудиш повече и да се овлажниш достатъчно.
За съжаление, някои жени не изпитват удоволствие от секса, защото като деца са станали жертва на сексуално насилие. Този психологически проблем може да бъде решен, като отидете не психолог и/или сексолог. Хубаво е да се отърсите от това напрежение, за да може да продължите живота си на чисто.

08-10-2013 г. 16:02 ч. | прочетено: 457, коментари: 0 |