Хасан Хаджихасан за скандала с лекарката във Велико Търново: Имаше само леко побутване 7 1572

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Хасан Хаджихасан за скандала с лекарката във Велико Търново: Имаше само леко побутване

09.10.2013 08:07 | България

Депутатът от ДПС Хасан Хаджихасан е депозирал жалби до ръководството на болницата във Велико Търново, до Българския лекарски съюз и възнамерява лично да се оплаче на здравната министърка Таня Андреева. Снимка ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

„Не смятам, че от една човешка трагедия трябва да се прави сензация. Не съм конфликтен човек. Повишил съм тон, бил съм по-рязък“.

Това заяви пред bTV депутатът от ДПС Хасан Хаджихасан, след като се появи информация за скандал между него и лекарка от Спешното отделение в областната болница във Велико Търново.

Д-р Милена Узунова твърди, че депутатът я е удрял на 6 октомври, вследствие на което е получила комоцио. Народният представител отрече.

Жената на Хаджихасан била откарана в болницата с кръвоизлив на мозъка. След прегледа ѝ бил назначен скенер. По думите на депутата д-р Узунова скастрила семейството, че не били влезли от правилната врата.

„Не съм бутал и удрял“, каза първоначално Хаджиасан, а после уточни, че е имало леко побутване.

Той призова да се излъчат записите от охранителни камери. Народният представител от ДПС твърди още, че близки на лекарката го уговаряли да оттегли жалбите си срещу нея.

Колеги на д-р Узунова разказаха, че тя била дежурна в спешното отделение. Оказа се, че камерите са само за информация и няма записи от камерите, защото това било посегателство над пациентите.

След инцидента младата лекарка е много разстроена и отказва да коментира случилото се. Тя е в 10-дневен болничен.

Боят над лекари беше криминализиран преди 3 месеца. Нападението ще се наказва със затвор до 3 години при лека телесна поведа и до 10 г., ако поражението е тежко. За медицински лица бяха определени лекари, стоматолози, акушери, магистър фармацевти и медицински сестри.

При представяне на законопроекта зам.-председателят на парламента Мая Манолова от БСП заяви, че предупреждават всички, които се опитват да посягат на лекари, екипи на Бърза помощ, учители, възпитатели, че санкциите ще бъдат „с цялата строгост на закона“.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти