Александър Македонски

10
Добави коментар
kkeliov
kkeliov

От няколко години в научните среди тече разпален спор дали великият пълководец Александър Македонски е погребан в откритата през 2009 година гробница до древния Амфиполис, намираща се до Гоце Делчев. 1

Александър Македонски
Завоеванията на Александър Македонски. Факти за Александър Македонски. Александър Македонски – мит или реалност? Загадките на Александър Македонски.

Статии за Александър Македонски:

Александър Велики умрял от препиване

Александър III Македонски или Александър Велики е най-известният цар (базилевс) на Древна Македония. Управлявал е от 336 пр. н. е. до смъртта си през 323 пр. н. е.

Необичайни факти за войната

Александър Велики забранявал на войниците си да имат коса и брада. През Първата световна война хомосексуалистите били екзекутирани във Френската армия.

Най-жестоките майки в историята

Историята помни майки, които са правели всичко, за да възкачат децата си на трона и не са се спирали пред убийства. Такава е била майката на Александър Македонски, а също и Клеопатра.

Детството и успеха на Александър Македонски

Александър Велики: един от най-необикновените и загадъчни войни на всички времена. Историята на Александър Македонски в Елада, баща му цар Филип, майка му Олимпияда и Троянската война.

Пророческите сънища на великите хора

Случаи с Наполеон Бонапарт, Александър Македонски, Ейбрахам Линкълн, в които техни пророчески сънищата са предсказвали важни събития в живота им. Пророчества за потъването на Титаник и др.

НЛО над Древния свят

Древният свят също е бил свидетел за НЛО. Древни източници разказват за извънземни в Египет, по време на походите на Александър Македонски, в трудовете на антични автори. . .

Съдба навреме

Съдбата изпълнява нашите желания по свой собствен начин. Казва се, че дори неуспехите на Александър Македонски са били по-високи от успехите на останалите. Съдбата и положителното мислене.

Клеопатра управява 21 години древен Египет

Като дете на Птоломей I, генерал на Александър Македонски, Клеопатра е последния фараон на древен Египет. Любовница на Юлий Цезар, жена на Марк Антоний и победена от император Октавиан. Акциум битка.

FacebookGoogle+TwitterPinterest