Протеже на Гергов стана зам.-шеф на НАП

1
Добави коментар
mignews
mignews

Зам.-шефът на общинския съвет в Пловдив Георги Търновалийски е назначен за заместник-директор на Националната агенция за приходите. Заповедта за назначаването му е била подписана във вторник.

Търновалийски бе шеф пловдивската дирекция на НАП по времето на кабинета „Станишев“, а съпругата му от години работи на висш пост в Пловдивския панаир, където известният бизнесмен и местен лидер на БСП Георги Гергов е основен акционер.

След идването на ГЕРБ на власт Търновалийски бе уволнен от НАП. Данъчният бе кандидат на БСП за градоначалник, но загуби от Иван Тотев (ГЕРБ) и стана общински съветник. След последните парламентарни избори той обяви, че ако партията му гласува доверие, би оглавил областната управа или НАП. Спрягаха го и за зам.министър на финансите.

Името му нашумя покрай скандалите около фамилията на „ракиения цар“ Кирил Рашков и размириците в Катуница. Оказа се, че като шеф на НАП-Пловдив Търновалиев е попречил на проверки и е спрял преписката срещу „цар“ Киро за установяване на произхода на множеството му имоти, коли и прочие, за които няма подадени декларации.

Ресорът на новия зам.-шеф на НАП е „Събиране“, в който влизат дирекциите „Събиране“, „Интрастат“, „Централното звено за връзка“ и „Държавни вземания“, съобщиха от приходната агенция.