Оставиха деца без обяд и занималня

13
Добави коментар
tedy79
tedy79

Четирима четвъртокласници са оставени без обяд и следобедни занимания в ОУ „Христо Ботев“ в ловешкото с. Кирчево. След проверка на Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч е установено, че квартетът деца не са подали молби до даскалото, в резултат на което техните родители са били посъветвани да внесат нужните документи за двете школски услуги. При опита да изпълнят указанията обаче родителите били известени от училищното ръководство, че рожбите им са немирници и молбите им ще бъдат приети само ако те обещаят, че децата им ще спрат да се закачат с връстниците си.

„За нас подобна позиция на училището е своеволие, за което трябва да има наказани. Още повече, че децата ни са били лишени от обяд и занималня без да бъдат уведомени ние, родителите им“, свидетелства Рени Ивова Димитрова, майка на един от палавниците.

Вчера пред наш екип директораката на училището Невена Крайнинска коментира, че единствената причина за лишенията на децата е, че родителите им не са били подали молби. „Същите деца миналата учебна година бяха с осигурен обяд и занималня. Така че няма някакво специално отношение било към тях, било към семействата им. Проблемът вече е решен“, допълни Крайнинска.

Гергана ДИМИТРОВА, БЛИЦ