10 от най-очакваните филмови продължения, които ще гледаме през 2014 г.

23
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 11.10.2013

Вече е ясна по-голямата част от графика за кинопремиерите през следващата година. Сред познатите заглавия са анимациите „Рио 2″ и „Как да си дресираш дракон 2″, фантастиката „Зората на планетата на маймуните“, втората част на трилъра „Sin City“, третата на комедията „Нощ в музея“, хоръра „Паранормална активност 5″, шестото „Заразно зло“ и „Капитан Америка: Завръщането на първият отмъстител“. Ако пък трябва да говорим за най-чаканите кино продължения изобщо, сред заглавията, които няма как да не споменем, са „Аватар 2″, „Аз съм легенда 2″, „Денят на независимостта 2″, „Мъже в черно 4″, „Джурасик парк 4″, „Индиана Джоунс 5″, „Аз, роботът 2″…

Виж още: 10 незабравими космически кино истории 10 от най-очакваните кинопремиери през 2013 г.

Наскоро стана ясно и, че вече се работи по 24-тата част на поредицата за Джейм Бонд, а неин режисьор ще бъде номинираният за „Оскар“ Джон Логан. Филмът обаче ще излезе чак през 2015 г. Ето и 10 от най-интересните филмови продължения, които ще гледаме през 2014 г.

1. „Робокоп“ (2014) След няколко години проблеми около реализирането на римейка на „Робокоп“, снимките стартираха в средата на миналата година. Дебют като режисьор в холивудското кино прави бразилецът Хосе Падиля, за който снимките не минаха никак гладко и за малко да се откаже от филма. В ролята на полицая-робокоп Алекс Мърфи влиза Джоел Киинаман („Секретна квартира“). Компания му правят Гари Олдман, Майкъл Кийтън, Аби Корниш, Самюел Л. Джаксън и др. Бюджетът на продукцията се равнява на близо 100 млн. долара, a сюжетът ще се придържа към оригинала. Филмът трябваше да се появи на екраните това лято, но продуцентите от Metro-Goldwyn-Mayer решиха да отложат премиерата за 7-ми февруари 2014г. Очаква се „Робокоп 4″ да бъде разпространяван и в триизмерен формат.

2. „300: Възходът на една империя“ През 2008 г. за първи път излезе информацията, че ще се снима продължение на приключенския екшън на Зак Снайдър „300“, но за съжаление без него и Джерард Бътлър. На режисьорския стол този път застава Ноам Мъро („Умни хора“), а за главните роли Уорнър Брос привлякоха Родриго Санторо, Съливан Стейпълтън, Дейвид Уенъм, Лена Хийди и Ева Грийн. Снимките бяха проведени у нас това лято, а премиерата на филма е на 7 март 2014 г. Прожекциите ще бъдат и в 3D-формат.

3. „Невероятният Спайдърмен 2″ След приходи от 750 млн. долара за „Невероятният Спайдърмен“ от Колумбия Пикчърс обявиха, че ще продукцията ще има продължение. Режисьор на филма остава Марк Уеб, а в ролята на човека-паяк отново е Андрю Гарфилд. Компания му правят: Ема Стоун, Сали Фийлд, Крис Купър и др. Лошият този път – „Електро“ ще бъде пресъздаден от Джейми Фокс. Има втори отрицателен герой – „Райно“, който се играе от Пол Джиамати. Бюджетът на снимките възлиза над 200 млн. долара, а премиерата на триизмерната продукция ще бъде на 2-ри май 2014г. Междувременно стана ясно, че вече е обсъждана и третата част на лентата.

4. „Годзила“ (2014) За това продължение се говори още от 2010 г. В лентата Годзила ще влезе в схватка с друго гигантско чудовище. Продуцентите от Legendary Pictures са доверили режисурата на Гарет Едуардс, за когото това ще бъде първият голям холивудски проект. По сценария е работил Дейвид С. Гойер („Батман в началото“), а бюджетът на филма е около 100 млн. долара. Премиерата е насрочена за 16 май 2014 г.

5. „Х-мен: Дни на отминалото бъдеще“ Хю Джакан се завръща отново в ролята на Върколака в „Х-мен: Дни на отминалото бъдеще“, а продукцията с бюджет от над 150 милиона долара е „най-амбициозният и мащабен филм“ от поредицата за мутантите, според режисьора му Брайън Сингър. Сюжетът на филма разказва едновременно за деспотично бъдеще, управлявано от роботите „Сентинели“, и минало, в което е извършено покушение над влиятелен американски сенатор, чиито последици променят завинаги животите на мутантите. Премиерата на триизмерната лентата ще бъде на 23 май 2014 г., а в ролите ще видим Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендер и Дженифър Лоурънс, които отново се превъплъщават в образите на Професор Х, Магнито и Мистик; Хали Бери, Йън Маккелън, Патрик Стюарт.

6. „Трансформърс: Ера на изтреблението“ Снимките на четвъртата част на „Трансформърс“ започнаха преди около три месеца. Продуцентите от Парамаунт Пикчърс се доверяват този път на нов актьорски състав, начело с Марк Уолбърг в главната роля. Режисьор остава Майкъл Бей. Роботи Оптимус Прайм и Бъмбълби отново ще бъдат едни от централните персонажи в историята, голяма част от която се развива в Китай. Действието се развива една година след събития в третия филм от поредицата – група могъщи бизнесмени и учени се опитват да разкрият тайните на роботите-трансформъри с надеждата, че по този начин ще ускорят развитието на земните компютърни технологии. Триизмерната продукция, чийто бюджет се равнява на около 18 млн. долара излиза на 29 юни 2014 г.

7. „Бързи и яростни 7″ Кърт Ръсел се участва в седмата част на „Бързи и яростни“, а отрицателната роля, както стана ясно в края на шестия филм ще бъде Джейсън Стейтъм. Продукцията е с бюджет около 140 млн. долара, а снимките вече текат. В главните ролите ще видим отново Пол Уокър, Дуейн Джонсън – Скалата, Тайрийз Гибсън и Мишел Родригес. Действието се развива в няколко различни държави, а режисьор този път е Джеймс Уан, който застава на мястото на отказалия се Джъстин Лин. Премиерата е предвидена за 11 юли 2014 г.

8. „Шефове гадняри 2″ Снимките на втората част на комедията „Шефове гадняри“ започнаха през септември и би трябвало да приключат към края на ноември. Бюджетът е около 40 млн. долара, а дебютът ще бъде на 26 ноември 2014 г. На режисьорския пост застава Шон Андърс, защото Сет Гордън се е отказал, поради ангажимент към сериала „Семейство Голдбърг“. Сюжетът на продължението разказва отново за тиранични началници, които тормозят и подценяват главните герои Ник, Дейл и Кърт.

9. „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част 1″ Премиерата на втория филм от „Игрите на глада“ ще се състои на 22 ноември тази година, а снимките по третата част на книгата на Сюзън Колинс вече са стартирани. „Сойка-присмехулка“ от своя страна ще бъде разделена на две части като едната излиза на 21 ноември 2014 г., а другата на 20 ноември 2015 г. За сценария на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка“ продуцентите от Lionsgate се доверяват на Дани Стронг. Иначе главните действащи лица остават непроменени – Дженифър Лоурънс и Джош Хътчерсън отново са Катнис Евърдийн и Пийта Меларк. Компания им правят Джош Хътчерсън, Уди Харелсън и Лиам Хемсуърт. Режисьорският пост също остава за Франсис Лоурънс, режисирал „Игрите на глада: Възпламеняване“. Бюджетът на продукцията възлиза на над 200 млн. долара.

10. „Хобит: Дотам и обратно“ Втората част на „Хобит: Пущинакът на Смог“ излиза по кината на 13 декември 2013 г. Последната част от трилогията „Хобит: Дотам и обратно“ се очаква да излезе на 17 декември 2014 г. Режисьор на епичната трилогия по Дж. Р.Р. Толкин е носителят на „Оскар“ Питър Джаксън. Историята на финалната част проследява последния етап от приключенията на Билбо Бегинс в Средната земя, случили се 60 години преди събитията във „Властелинът на пръстените“. Сценаристи отново са Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойънс. Снимките ще стартират следващото лято в Нова Зеландия. Според продуцентите от Уорнър Брос „Хобит: Дотам и обратно“ ще бъде на практика мост между историята на „Хобитът“ и историята на „Властелинът на пръстените“, чието действие също се развиваше в Средната земя.

Коментари

коментар(а)