Седмица на модата в Рио Де Жанейро

5
Добави коментар
vpm
vpm

От 06.06. до 11.06. се проведе Седмицата на модата в Рио Де Жанейро. Макар че още не сме се насладили в пълна степен на летните емоции, вече е време да погледнем към модните тенденции за сезон пролет/лято 2010.  

Cavendish – романтика в плантацията За сезон пролет/лято 2010 бразилската модна марка Cavendish е подготвила романтична модна разходка из плантациите. Рокли, поли, къси и дълги панталони от меки и удобни материи, за да се чувствате комфортно в топлите месеци. Шапки с воалетки, сламени шапки с пера, бродерии и воали – всичко необходимо за вълнуващо модно приключение. Преобладават пастелните цветове, десените на райе и с флорални мотиви.  

Graca Ottoni – страст от коприна

Доайенът на бразилската мода Graca Ottoni отново прави кавалерски жест към „своята“ жена. От колекцията му за пролет/лято 2010 лъхат страст, еротика и сексапил, облечени в коприна и сатен. Широки деколтета, голи гърбове, ярко червено – мода, която директно насочва към леглото.        

Mara Mac – облечени на голо

Бразилската модна марка Mara Mac оставя женските прелести на показ. Само ефектно ги покрива с прозрачни материи. Колекцията й за сезон пролет/лято 2010 облекчава максимално въображението, като му помага да се съсредоточи върху ключовите елементи. Apoena – цветно пътешествие Бразилската модна къща Apoena ще ни заведе на пъстро пътешествие с колекцията си за сезон пролет/лято 2010. Огромните гердани от мъниста в ярки цветове привличат вниманието от километри. Флоралните мотиви задържат погледите дълго след това.

Cantao – пиратки на сушата   

Свободни дрехи, щури аксесоари и римски сандали – модерната пиратка на пролет/лято 2010. Поне според бразилската модна марка Cantao. Тя завладява, открадва сърцата на жертвите си и продължава да дефилира безнаказано.

Victor Dzenk – изкуството на дрехата

Всеки модел на бразилеца Victor Dzenk е произведение на изкуството. За сезон пролет/лято 2010 дизайнерът обещава феерия от цветове, изящна геометрия и контрастни съчетания. Alessa – рисунки с устни    Бразилската модна къща Alessa маркира с устни моделите от пролетно-лятната си колекция за 2010 година. Много цвят, пъстрота и емоции бликат от повечето облекла.

Totem – дръзки бразилски момичета

Бразилският бранд Totem умее да провокира, без да прекрачва границата. Свежа и дръзка мода, но с невинен почерк. Подходяща, както за жаркото бразилско слънце, така и за романтичните залези. Снимки: БГНЕС     

17.06.2009/Биляна Божилова