Практическо обучение за работа с ИСУН последва кръглата маса „Научени уроци”

1
Добави коментар
dejzi
dejzi

В Младежки културен център се проведе обучение за работа с Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН). Събитието се организира от Областен информационен център – Бургас по повод състоялата се кръгла маса, на тема „Научени уроци“, в Бургас. Всички участници в срещата, които са бенефициенти по оперативните програми – представители на бизнеса, неправителствения сектор и общинска администрация от Област Бургас, заявиха желание да участват в последващо обучение за електронно кандидатстване и електронно отчитане.

Инициативата се проведе в рамките на един ден, а официален гост лектор и обучител беше Георги Стратиев – експерт  в Дирекция  „Информация и системи за управление на средствата от ЕС“ към Министерски съвет на Република България. Полезна информация, която всеки допустим бенефициент трябва да знае преди започване на работа с електронната система, е свързана с притежанието на електронен подпис, който е необходим във всеки един от етапите. Системата също така предлага и възможност за комуникация с Управляващия орган по електронен път.

Участниците получиха възможност да зададат конкретни въпроси относно записване на данните, проверка на апликационната форма и подаване на проектното предложение към Управляващия орган. След потвърждение за подаване на проекта, корекции могат да бъдат нанесени единствено ако оценителната комисия пожелае допълнително информация и допусне кандидатата. Важно условие след подаването на документацията е получаването на входящ номер, който е гаранция, че информацията е успешно изпратена.

Повече информация относно Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН) може да намерите на електронен адрес: http://umispublic.minfin.bg/

ОИЦ – Бургас е създаден по проект № BG161РО002-3.3.02-00018-С0001 „Създаване и функциониране на Областен информационен център – Бургас” и е част от мрежата от 27-те Областни информационни центрове. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.