Балсам за коса – тропически ласкател!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Отделете малко време и си направете домашен балсам за косата, от който тя ще стане мека, гладка и бляскава.

Предлагаме ви рецепта, която е много ефективна, от банани, мед и кокосово мляко и масло. Бананите са богати на калий, който укрепва косата и освен това съдържат много естествени масла, както и витамини А, В6, С и Е. Кокосовото мляко е заредено с антиоксиданти и мазнини, а това ще направи косата ви крепка и с увеличен обем. Лауриновата киселина в кокосовото масло ще предотврати появата на пърхут. Медът е естествен овлажнител, хидратира косата и насърчава растежа, тъй като съдържа цинк, желязо, сяра и витамини В.

Ето рецептата:

Нарежете един банан на парчета и ги поставете в купа. Добавят се две супени лъжици кокосово мляко и една супена лъжица кокосово масло. Можете да добавите още една лъжица масло, ако имате суха, къдрава коса. Сложете и две супени лъжици мед. Сместа се бърка с миксер около 60 секунди, докато стане гладка. Така балсамът е готов.

Как да го използвате?

Навлажнете косата и масажирайте със сместа. След това завийте с найлонова шапка и кърпа. Оставете да действа поне 30 минути, след което изплакнете добре косата с топла вода. Тази процедура се прави веднъж седмично.

Съвети:

Можете да използвате презрели банани за този балсам.

Уверете се, че бананът е пюриран напълно, защото парченца от него могат да заседнат в косата ви и трудно ще ги измиете.

Ако използвате твърдо кокосово масло, добавете малко топла вода към сместа.

Ако миризмата на сместа е неприятна за вас, добавете няколко капки масло от лавандула или от мента, а може и розова вода – освен че миришат хубаво тези масла улесняват растежа на косата.