Панирани палачинки с шунка и кашкавал

38
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Палачинките тестено ястие и една от най-любимите закуски за всеки. Гарнирани по желание с течен шоколад, мед, захар, сладко, сметана, плодове или пък солени – с майонеза, кашкавал или сирене – те носят духа на идеалната неделна закуска, когато цялото семейство е заедно. Палачинките са и прекрасен специалитет за посрещане на гости на следобедно кафе или десерт към основно хранене. Те събуждат най-красивите детски спомени и са част от най-обичаните сладки изкушения за малки и големи. Има хиляди различни рецепти за палачинки – с яйца или без, с прясно или кисело мляко… Едно обаче е сигурно – палачинки се приготвят навсякъде по света и те винаги са вкусни.

Необходими продукти: За палачинките: 1л прясно мляко 6 яйца сол брашно За пълнежа: шунка кашкавал царевица от консерва За панировката: брашно 2-3 яйца босилек галета

Приготовление: От продуктите за палачинковото тесто приготвяте палачинки, след което във всяка една от тях поставяте по малко кашкавал, шунка и царевица. Увивате във вид на плик и овалвате в брашно, след това в разбитите яйца, към които е прибавен босилек и накрая в галетата и пържите в сгорещено олио до златисто. Добър апетит!

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It