Новите риалити формати ще бъдат извън пределите на Земята

12
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Снимка: Архив

Новите риалити формати излизат извън пределите на планетата Земя – те вече ще се снимат и в Космоса. Частната компания „Върджин Галактик“, основана от милиардера Ричард Брансън, обединява усилия с продуцентите на американския тeлевизионен канал NBC за създаването на новото риалити шоу „Космическа надпревара“ (Space Race), съобщават от телевизията.

Това шоу ще стане един от трите космически риалити формата, които ще се излъчват по телевизията в близките няколко години. Сложността на създаването на подобни телевизионни програми е само една – покупката или наемането на космически кораб.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall – цени от 0,50 до 5 лева 

„През последните няколко години мечтая да покажа Космоса на обикновените телевизионни зрители. Скоро те ще могат, без да излизат от домовете си, да се любуват на величественото черно небе, на Луната, звездите и нашата синя планета – признава продуцентът на NBC Марк Бърнет, прославил се със създаването на „Сървайвър“.

Един от безмълвните герои на „Космическа надпревара“ ще бъде суборбиталният кораб на „Върджин Галактик“ – SpaceShipTwo, с който ще полети победителят в шоуто. Наградата наистина е желана – независимо че точната дата на първия му полет още не е анонсирана, компанията „Върджин Галактик“ е продала повече от 600 билета, като цената на всеки е 250 000 долара.

Ако се отчита, че корабът побира шестима пътници и двама пилоти, то компанията вече е запълнила графика за близките години, но победителят в риалити шоуто ще лети, без да чака ред.

Първият туристически полет на SpaceShipTwo беше планиран за 2008 година, след което беше отлаган няколко пъти за неопределен срок. През септември т.г. Ричард Брансън обяви, че първото суборбитално пътешествие ще се случи още през 2014 г. Поради неопределеността в плановете на „Върджин Галактик“ Брансън и Бърнет още не споменават кога ще видим „Космическа надпревара“ в ефир. Засега е неизвестен и точният формат на програмата.

Знае се само, че риалити шоуто ще има състезателен характер и участниците ще отпадат един след друг, докато не остане победителят. Зрителите ще наблюдават битката на героите, мечтаещи да полетят в Космоса, и ще получат възможност да попаднат зад кулисите на космодрума „Америка“ (Spaceport America), където ще се развиват събитията.

Подобно на „Космическа надпревара“ шоу замислят и в Sony Pictures Television, които през септември т.г. обявиха за партньорство с холандската фирма Space Expedition Corporation. Заедно те ще снимат риалитито „Мисия Млечен път“ (Milky Way Mission), където няколко знаменитости ще се съревновават помежду си за правото да полетят в Космоса на борда на кораба XCOR Aerospace Lynx.

До това събитие компанията Space Expedition Corporation е обявила конкурс, който няма да е част от телевизионното предаване, но също ще завърши с изпращането на победителя (един от 22-ма участници) на суборбитално пътешествие. Освен това ръководството на компанията планира да заснеме научнофантастичен филм на борда на своя кораб XCOR Aerospace Lynx.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти